söndag 23 december 2012

långt norrut

Julen firas långt norrut. Väldigt långt från Franskrike, men jag gör ett Åre inlägg på min franska blogg. Vi nådde Åre i går kväll efter 15 timmars körning. Allt gick bra förutom efter Gävle. Där var det rena rama autobahn stuket, stau så långt ögat nådde. Det var bara att kliva ur bilen, räta ut kroppen och andas frisk skogsluft. Iskallt, massor av snö och fantastiskt vackert.
När vi äntligen nådde Sundsvall blev det middag på Statoilmacken, grillad med bröd. Ja, vi slog på stort tog varsin tjock en. Härligt med mat efter att vi tuggat på farmors nötkakor och druckit ramlösa i bilkön. Yngsta dottern sov, såg på film och roade sig i baksätet hela vägen medan vi lyssnade på roliga radioprogram. De har mycket trevligt och intressant på radion på lördagskvällar och det är väl de ända tillfällena då man roar sig med radion när det åks bil genom Sverige. Bilturen avslutades med en dokumentär över flygkraschen i Gottröra. Tänkvärt och intressant. Vilka fantastiskt duktiga piloter. Kändes bra och tryggt att lyssna på dessa fd stridspiloter.
Äldsta dottern hade fixat ett bord fullt med godsaker när vi anlände till Åre. Ostar, skinka, korv och till detta drack vi upp min julklapp från medarbetarna. Tack!
Sickan, dotterns katt har emmellanåt ADHD symptom och tog ett skutt rakt upp i lilla julgranen, fastnade i ljusslingan och hela ekipaget välte. Vi skrattade gott.




Han är en söt katt!


I dag har vi mest ägnat oss att gå runt i Åre och mysa. Det är så vackert och juligt.



Äldsta dottern arbetar och vi tog en sväng upp till Copperhill för att säga hej. Vägen upp är som en julsaga, snötyngda granar, julbelysning och mörkt.


En jul att minnas utan stress och måsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar