fredag 28 december 2012

Vårlikt provence


Vi lämnade ett grått Skåne och landade i skymningen i ett ljummet Provence.

Skåne från Öresundståget.

 Kändes konstigt när vi steg ut i kvällen och det blåste ljumma vindar. Ena dagen -15, nästa 0 grader och i dag +12.
Flygningen med Air France gick bra trots att vi fick mellanlanda på Charles de Gaulle flygplatsen i Paris.
Denna knasiga flygplats där skyltningen är upp och ner och inte en bagagekärra så långt ögat når. Tur jag har mannen med mig som släpar på mina pjäxor.
När vi kom fram till huset väntade Fru B på oss. Vi hittade inte våra extranycklar och de husnycklar som finns hade åkt i förväg med familjen B. När vi kom var det tända ljus på bordet och härliga fräscha tulpaner på bordet. Kylen var fylld med frukostmat och det låg nyårspresenter på bordet. TACK.

När vi packat upp och borstat tänderna blev vi bjudna på god middag i lilla dockhuset. Härligt att komma fram till byn och bli serverad mat, få en välfylld kyl och ett uppvärmt hus.
Efter en natt med god sömn i ett bäcksvart och tyst sovrum åt vi frukost framför brasan, mysigt. Äldsta dottern messade att vi nog fick försöka hitta nya macarons till nästa års julgran. Den vilda katten S har återigen tagit ett språng rakt upp i härligheten och vält hela julgranen. Muffinskulor, macaronkulor flög all världens väg och gick i kras. Nu är hela härligheten utslängd. Aja baja Sickan!
Vi sitter nu på Flunch och surfar. Deras internet är ända anledningen till ett besök. Förskräckligt stökigt ställe!
Vi har shoppat loss i mataffären och bunkrat inför nyår. Familjen B är bjudna till rue de Baus.
Om jag inte lyckas blogga innan nyår så Gott 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar