torsdag 6 april 2017

Håll dig i skinnet...

Håll dig i skinnet Karin Fritz!
 Denna sista skiddag man vill helst ha alla kroppsdelar hela tills sista åket är till ända. Man blir lite nojig när ambulansen är parkerad vid liften redan efter första turen i dag. Några hade oturen att få åka till sjukhus redan innan klockan 10. Trist! Underlaget är stundtals lite besvärligt. Sugsnön på eftermiddagen är inte att leka med. Där kan man nog bli av med ett ledband eller två om man har otur.

Den här vill ju helst slippa åka med.
 Skänker en tanke till dig som sitter hemma vid köksbordet med armen i gips eller bandage. Tänk att det kunde varit värre. Bra med ordentlig utrustning. Ryggskydd och hjälm kan rädda ditt liv när du hamnar upp och ner i pisten.
Vår sista skiddag har bestått av perfekt väder. Strålande solsken från en klarblå himmel med en behaglig temperatur. Vi åkte över till systemet i Risoul för att kolla läget efter gårdagens väder, men allt verkade som vanligt. Alla lifta och backar var öppna och vi gled runt i de bästa pisterna innan det var fika dags. Ännu en croissant slank ner!

Tack ! Vars och foret blanche. Vi har haft 11 bra dagar varav 9 med strålande sol.
I går kväll fick mannen ledigt från köksregionen och vi gick på restaurang. Vi valde Le Vallon som ligger granngårds. Vilken fantastisk mat. Det var soppa, lasagne, sallad, ostbricka och glass. Det blev matkoma!

Kir Royal till fördrink
Mannen avnjöt enterecôte medan jag åt lasagne
De hade ett eget vin från Cotes du Rhone som smakade gott till maten.
Jag valde frukt till efterrätt medan mannen tog glass.
3 kulor glass med en jättemaräng på toppen blev nästan för mycket för mannen.

Dags att gå hem och sova.
Nu återstår några timmar på balkongen innan det är dags för packning. Här kan mannen ta det lugnt med allt som ska in i bilen och transportera sig ner med hissen till garaget när det passar. Varken regn eller stressade medresenärer behöver störa ordningen. Mycket tvätt finns efter 11 dagars skidåkning och det är tur vi har tvättmaskin i huset. Skiner solen i Provence kommer allt vara nytvättat med doft av franskt tvättmedel och fint packat för nästa skidtur.

Á Bientôt


4 kommentarer:

  1. Information från ortopedenakuten: det är bättre med en fraktur än en ledbandsskada ..
    Så vi kanske ses efter påsk!!!!

    SvaraRadera
  2. Efter påsk?? Ja, det hoppas jag. Hur blir det i påsk? Behöver vi anta plan B?

    SvaraRadera
  3. Återstår att se, kunde sett bättre ut ....

    SvaraRadera
  4. Anar det, men det fixar sig. Ha det bra.

    SvaraRadera