måndag 3 april 2017

Tidigt i pisten

I dag var vi färdiga tidigt och stod vid liften mycket tidigare än de andra morgnarna. Hur kan det komma sig?

Moln över systemet tidigt på förmiddagen

Morgonens moln skingrade sig efter några åk och den vanliga stora gula solen har skinit på oss hela dagen. Det är inget att klaga över, men snön klarar inte hur mycket som helst och i dag har det stängt liften i vår favorit backe.

Stängt för säsongen
Vi nonchalerade meddelandet och fick dagens bästa åk. Pisten var i superbra skick. Pistad och lagom mjuk. Det var bara det att liften upp igen inte var i gång. Det var bara att traska tillbaka till vårt boende och vår hemmalift. Men avståndet är inte så långt utan det var det värt. Trist var också att den mysiga restaurangen som ligger i botten av pisten även de har stängt för säsongen. Tråkigt eftersom jag siktat i mig på ännu en fonduekväll.

På väg tillbaka. Gående över bron med brusande smältvatten
Vi tog ett åk till innan vi gav upp och intog balkongen för after ski med ost, skinka och ett glas rosé. Det är näst intill för varmt på balkongen och jag skuggar mitt ansikte med keps och skyddar mig med faktor 50.

Varma kläder på vädring
Dagens åk har varit bra men det har varit mycket folk i backarna i Risoul och stundtals jobbigt med alla snowboard åkare som åker i storgrupp och stannar upp hela liftkön. Vi tog tillflykt längst bort i systemet och hittade en nypistad röd backe som vi inte åkt i tidigare. Superbra backe. Lugnt och skönt.

Mot Risoul
Snön är lurig och stundtals känns det som man sugs fast i underlaget. Mornarna är tröga även kroppsligt och allt känns stelt och påfrestande. Det gäller nog att hålla i gång denna 50+ kropp för att den inte ska gå i träda. Man vill ju inte bli en mormor som står bredvid pisten och hejar på barnbarnet. -Nä, man vill ju vara med.

Gårdagens väder var trist och det är fascinerande hur intressant vädret kan bli. Vi stirrade konstant ut över backen och såg solen över bergskanten samtidigt som det snöade 100 m upp från vårt hus och regnade här nere vid liften.

Sol, snö och regn. Samtidgt!
Nu sjunker solen ner bakom berget och helt plötslig blir det både mörkt och kallt. Det är dags att plocka in alla kläder som hängt på vädring för att användas i morgon igen. Risotto står på kvällens meny och därefter blir det poliskvinnan Huss som ska roa oss på film. Gårdagens inköpta dvd med Bridget Jones baby blev en flopp. Det gick inte att få den på engelska. Vi gav upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar