söndag 2 april 2017

Vilodag

I dag är det vilodag från skidåkning och vi ägnar oss åt städning, promenera och ingenting. Mannen ligger på sängen och läser bok. Vädret är inte av bästa sort i dag heller, men har vi tur kanske solen visar sig framåt seneftermiddagen.
I går kväll avslutades UNO-turneringen och jag knappade in och vann kvällens heat, men totalt hade jag inte en chans. De andra två låg så långt före mig att jag förlorat redan när vi startade. Nästa turnering ska vi ändra förhållandena och varje placering ska ge poäng.
Efter en god middag och avslutad turnering var det dags för dottern att packa. Dottern packade och mannen packade om. -Pappa hur ska allt få plats? Det krävs en förälder till att få ihop den packningen.

Det svämmar över i väskan
Vi lämnade Vars tidigt i morse för att skjutsa dottern till tågstationen i Gap och passade på att inhandla mat för resten av veckan på ortens Geant.

Dottern är tvungen att läsa ut pappas bok innan hon tar tåget. 15 sidor kvar och spänningen är olidlig.


Tågstationen i Gap

Inte många spår men 1 räcker för att ta tåget till Aix.

Ortens Geant är en jättefin affär som lämpligt och väldigt ofranskt har öppet på söndagar. Det blev inte bara inköp av mat utan en del vin också. Det var fortsatt vinmarknad och vi hade smakat ett jättegott ros´vin från förra lördagens inköp så nu blev det 2 kartonger. En till oss och en till mamma. Dottern är övertygad om att mormor kommer att bli lyrisk över smaken. Jag kan bara hålla med. Gott och prisvärt.

6 flaskor till mamma. 23 Euros att swischa!
Vi inhandlade även en ny dvd film. Hoppas bara den inte är dubbad utan att de verkligen pratar engelska.

Kvällen är räddad. Ny film.


I dag är det födelsedag i Skåne. Grattis pappa, morfar och svärfar.

Grattis! Denna bil står parkerad bredvid vår i garaget.
Lägenheten är nystädad, men det är väldigt tomt och framför allt tyst när dottern lämnat. Helt plötsligt har vi väldigt mycket plats till våra saker och vi har redan fyllt rummet som dottern sov i. Det har varit hur kul som helst att ha henne med oss även om jag är sist ner i pisten varje gång. Kanske någon enstaka gång har dottern och mannen fått se mig bakifrån men vi föräldrar får skylla oss själva som asat med barnen i fjällen och alperna tills de lyckats köra om oss båda i åttor nerför pisterna.
Nytt liftkort för kommande dagar är laddat och i morgon väntas en stor gul sol skina på en blå himmel igen. Det ser vi framemot.
Belgarna har intagit orten, men i morgon kör vi skiten ur er. Se upp i backen! Här kommer de enda svenskarna i systemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar