onsdag 19 juli 2017

5 droppar regn...

Planen i dag var Cassis och snopna blev vi när vi på motorvägen fick regndroppar på framrutan. I och för sig jublade vi nog alla inombords eftersom vi länge längtat efter ett jädra regn och åskväder, men tji fick vi. Det blev max 5 droppar och sen såg vi inget regn mer i dag. Det är inte lika hett i dag som i går och temperaturen kändes behaglig under morgonens promenad.
Jag vet inte riktigt vad det är men min olivlund är inte lika imponerande som den brukar. Kan det vara sommaren och den heta temperaturen?

Vackert?
Cassis bjöd på marknad och massor av folk. Vi flanerade runt en stund innan vi intog beachen. Det var på förmiddagen fortfarande någorlunda gott om plats, men efter lunch började det att bli trängre och trängre. Det är ganska roligt att ligga där på stranden och lyssna på alla olika språk. Tyska, franska, holländska, spanska och svenska och en del engelska eller kanske mer amerikanska. Här kan man få ta del av en del sanningar och osanningar om man spetsar öronen utan att någon vet att man förstår. Ganska kul fritidsintresse. En del människor har ett annorlunda beteende på stranden och gapar och skriker på sina stackars barn så man undrar vad som står på.

Bra ställe för tjuvlyssning
Medelhavet bjöd på härliga 23 grader och badkrukan badade 2 gånger. Det är härligt med hav det går inte att jämföra med insjövatten eller flodbad. Luften var behaglig men betydligt fuktigare än uppe hos oss i byn. I luften var det endast lite varmare än
 havet, 24 grader.

Salta bad är att föredra
Vi hann med lunch i parken och lite shopping på Decathlon i Aubange innan vi återvände hemåt. Nu har temperaturen ökat och där hett igen. Efter att vi packat upp allt gick jag direkt ner i trädgården och strandade i en solstol. Katten hade redan strandat och vilade rofyllt.

Strandad katt i vila
Gårdagens kulturella evenemang var över förväntan och kan rekommenderas. Cisternen var magnifik som den största balsal. På sin tid på 1700- talet var detta europas strörsta vattencistern.

3 euros för ett besök med guidad visning på franska
Magnifik
Vägen ner i cisternen på den tiden det begav sig.
Efter kulturellt besök i går avslutade vi dagen med en god middag i en varm trädgård.

Härlig kväll
I dag blir det ännu en varm kväll men förhoppningsvis lite vind så det fläktar lite när det är dags för John Blund att komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar