tisdag 11 juli 2017

Dop i poolen...

Haha...ibland går det lite fort och något dop i poolen var det inte tal om även om det varit mycket med dop på sista tiden. Nä, ett härligt svalkande dopp i poolen. För min del är +26 i vattnet perfekt för svalka. Jag är en badkruka och badar inte gärna när vattentemperaturen sjunker under 23. Så 17 gradigt vatten är lika med isvak för mig och min kropp. Något bad i Öresund lär det inte bli för min del på länge.


Bara lite skabbig.

I morse när jag var på morgonrunda träffade jag på katten som tidigare tillhört "familjen rör i mög" här uppe i byn. Den verkar må bra och har flyttat ner från själva bykärnan till nybygget nedanför byn. Här verkar den ha acklimatiserat sig och ser inte lika ruggig ut.
"Vår" egen lilla Mystique var väldigt nöjd när vi kom tillbaka från vår tur till Rivieran. Hon placerade sig för mys direkt.

Nöjd, - ja båda två

I går var inte värmen lika tryckande och det var bara +30 när vi kom tillbaka, men vi skippade grillning och satsade på pasta istället och till efterrätt blev det en god aprikos.

Perfekt mogna aprikoser
Nu på förmiddagen har vi träffat arkitekten. Hon är pigg, glad och trevlig även om det är svårt att hänga med i franskan. Förstår max 20% av allt det hon säger, men som tur är har hon ritningar med sig och Madame sitter med som tolk. Det var inte svårt att förstå vad problemen är. Det behöver man inte prata samma språk för att fatta. Vår önskade balkong kommer att befinna sig på vår tomt till hälften och resten är kommunens. Detta är inte lätt att lösa. Kanske finns det en möjlighet att få köpa 1 meter mark från kommunens gamla skolgård, vilket i mina ögon ändå är död yta. Vi kan inte göra något själv, men arkitekten ska nu diskutera detta med borgmästaren. Skulle vi mot förmodan få tillstånd är det kostsamt och tidskrävande, men under har skett förr i detta land.

En önskad balkong
Nu till nästa problem. Får vi inte bygga balkong finns en önskan om en terass högst upp i huset, men huslinjen får inte höjas över de andra intill liggande husen. Hur tänkte ni nu? Förslaget var då att dra in terassen ca 1 m, men då kan man inte se ut när man sitter ner. Men, hallå! Då behöver vi ingen terass utan kan lika gärna sitta i trädgården. Det är inte arkitekten som bestämmer utan det är Batiment France och övergucku arkitekten.

Viktigt med linjen på husen
Nu kan vi bara luta oss tillbaka och vänta, men vi är vana så här brukar det vara när något ska göras. Glad att vi har hjälp av Madame. Nu förlitar vi oss på arkitektens charm att övertyga borgmästaren att en balkong skulle verkligen förhöja husets utseende och även byns.

I morgon åker vi i väg på minisemester igen. Vi ska åka till min syster som just nu i dagarna fått tillträde till hennes och mannens hus i La Liquire. Det ska bli spännande. De har letat hus så länge, i flera år men i fel land. Italien! NU helt plötsligt blev de med hus efter första besöket i Frankrike efter alla italienbesök och slog till direkt. Kul att vi nu båda har blivit frankofiler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar