torsdag 13 juli 2017

Svågern traumatiserad

Killarna skulle bjuda på middag och allt var precis färdigt när vi upptäckte att svågern var inlåst på toaletten, men synd att låta god, vällagad mat förgås så vi kvinnor + minsta syskonbarnet högg glatt in på spaghetti carbonara medan svågern och mannen diskuterade utbrytningsförsök från toan.

Hjälper inte att rycka i handtaget.
Vi hann äta en portion, två portioner och dricka vin medan svågern kämpade för att komma ut från toan. Vi skickade in telefonen under glipan i dörren så att han kunde kontakta de som sköter om huset samtidigt som han försökte kontakta ägaren. Ingen ville sparka in dörren förrän det gavs ett ok att göra så. Vi funderade på hur vi skulle få in spaghetti carbonara genom glipan, - kan man lägga maten mellan gladpack och pressa in den?

Funkar det med kniv? - Nej!

Förvaltaren har anlänt
Nu har förvaltaren anlänt och även han insett att det är helt omöjligt att få ut svågern utan att sparka in dörren, men innan mannen går till attack vill han ha klartecken från ägaren. Svågern får själv innifrån toaletten fixa tillstånd. Det är nu mannen, 64 år äntligen får utlopp för något som funnits som en längtan länge. - Att få sparka in en dörr. 2 sparkar från mannen och dörren gav vika och ut kommer en hungrig svåger. Det blev carbonara och vin även till svågern och väldigt mycket skratt.
systern pysslar om en svårt "traumatiserad" svåger. Vissa tar alla chanser för att få lite kärvänlig omtanke
  

Dagen har annars varit lugn. Största delen har gått åt till att sola, bada och slappa vid poolen. Jag promenerade ensam, kastade sopor och när jag kom tillbaka tog jag ett dopp i poolen. Till lunch tog vi slut på alla gårdagens rester.
På eftermiddagen gjorde vi en vintur för lite inköp och åkte till vingården som vi fått rekommenderad av vänner hemma i Viken. Det fanns jättefina viner, drickbara om 5 år. - inget för mig!

Lagra?? inget för oss
Efter vinprovning och inköp for vi till banken i Magalas. Här var det mest otur. Inga checkar och inget carte bleu. - Kom tillbaka nästa vecka s¨å ska era saker nog finnas på plats. Ingen va förvånad.
Vi hann med en tur till huset också för att  läsa av elmätaren.
Nu ska jag sova i detta rum fyllt av dieselånga. Hur kan det lukta så här?

En del av golvet i systerns nyinköpta hus.


3 kommentarer:

  1. Tack Karin för dina uppiggande inlägg! Härligt med ett gott skratt! Hoppas svågern mår bra! Här kämpar mannen med en campylobact sen 10 dar. Tur man är "hemma" och inte på resande fot! Vår första kontakt med sjukvård här var positiv. SOS Medecin och hemläkare. Frun kör till labbet med ( onämnbara) prover. Mannen har inte ens behövt lämna soffan. Skönt för honom. Hoppas han bli frisk innan vi åker hem den 23:e! Hej från Boel och Vårt franska kök ( som just nu tillagar Fanolyte, en fransk vätskeersättning) 😂😂

    SvaraRadera
  2. Ojojoj, stackars man. De är inga roliga bakterier. Dåligt tillagad kyckling??

    SvaraRadera
  3. Ja han tror det kan vara så. Han har ett svagt minne av att han slarvade lite vid senaste kycklinggrytan. Nåväl- det går över, ev antibiotika på måndag. Ha en skön semester!

    SvaraRadera