torsdag 20 juli 2017

En av byns vackraste utsikt

Nu sitter man här i kvällningen med en av byns vackraste utsikter framför ögonen och njuter av ett välfungerande internet med lite hastighet medan mannen undervisar amerikanskan i hur en Risotto ska tillagas.

Vacker utsikt över dalen
Dagen började med lite kyligare vind än de andra morgnarna och några minuters regn lyckades hitta hit och kanske rädda de törstande växterna. Inte tillräckligt men i alla fall en liten vätskedos. Det blev i alla fall en fräsch och frisk doft efter det lilla regnet.

Ovanlig syn, våta gatstenar
Efter sedvanliga bestyr som tvätt, vattning och kasta sopor blev dagens utflykt till Verdonfloden vid Saint Laurent du Var. Det är som att vända handen när man tänker på Cassis. På förmiddagen är det lugnt och stilla vid floden och helt annorlunda än villervallan vid Medelhavet. Men Medelhavet är att föredra när det gäller bad. Jag gillar salta bad bättre än kalkhaltiga. Här njöt vi några timmar under träden i skuggan och läste, fikade på goda croissanter och retade oss på familjen fransman som hade minst en kennel med sig och tyckte vi var skitjobbiga som stirrade med onda ögat. När hundarna skällde och skällde meddelade fransmannen oss att det var en dog. - haha, precis som vi inte noterat att alla de lurviga fyrbenta varelser är hundar.

Ett stillsam tillvaro
Dagens värsta upplevelse var när en liten holländsk flicka flöt för långt ut med sin lilla luftmadrass och trillade av den utan att vara simkunnig. Att se hur hon kom under vattnet och kämpade sig upp genom att plaska och för varje varje gång hon försökte komma över ytan flöt hon längre ner under ytan. Det var som att se en film, en hemsk sådan. Så fort det går. Någon minut till och en katastrof hade varit ett faktum. Mamman kastade sig ut i vattnet med sina flip flop på och lyckades få tag i henne samtidigt som en fransk badande familj uppfattade situationen och hjälpte till. En hemsk upplevelse som fick ett bra slut. Det var skönt att se hur mamman efter någon timma tog flickan ut i vattnet sakta och försiktgt för att hon inte skulle bli rädd. Bäst av allt var när mamman senare gick runt med barnet på madrassen och talade lugnt och fint till henne.

Efter badupplevelsen for vi för att handla mjölk på Intermarche i Barjols. - Vad vi kom ut med? Ja, massor av olika vinflaskor som vi valt efter snyggaste etikett, ett par babyshorts och 3 nektariner. Ja, vi kom faktiskt i håg mjölken.

Svåra att motstå, men jag lyckades.
Foppatofflor är ju inte min favoritsko men i storlek 18 är även foppatofflor fantastisk söta. Men jag klarade att motstå frestelsen att  sträcka ut handen och stoppa ner skorna i korgen.

Nu dags för social samvaro!

A votre santé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar