måndag 10 juli 2017

Ett hett Provence

Man ska inte klaga på väder och vind men detta är i varmaste laget för min kropp.
+ 41 grader när vi var och handlade i St.maximin. Det är temperatur utanför mitt välbefinnande.

Olidligt varmt
När temperaturen är så hög blir det inte mer gjort än att sittta still under parasollen med en bok och svettas. Att starta matlagning och grillen är inte att fundera på inom normal svensk mat tid. Här blir det mat vid kvällningen när solen nästan gått ner.

Middag inomhus i caven hos vänner. Terassen var uteslutet.
Svalast innanför gallret

Vi lämnade St. Martin i går för att åka på visit till "brudtärnan" och hennes man på franska rivieran. Kattvakt är ordnat så ni behöver inte bekymra om lilla Mystique. Hon kommer att få mat även när vi är på semester i semestern.
Innan vi anlände till Trayas och brudtärnans hem hann vi träffa yngsta dottern i Nice och käka lunch på stranden utanför Cap 3000.

Picnic på stranden i St. Laurent du Var

Så klart hann vi med lite inköp inne på varuhuset också. Det blev en del fynd till barnbarnet. Det är väldigt enkelt att förköpa sig på barnkläder här i Frankrike. Utbudet är enormt och beslutsångesten stor. Vad ska man välja?

Vi har tillbringat en härlig kväll här på rivieran med utsikt över Medelhavet. Ett härligt ställe att tillbringa lite tid på. Stor kontrast till vårt 1600- tals by.

En stilla kväll



Fantastisk utsikt
En god middag och ett dopp i poolen. Nöjd!!


+ 26 i poolen
Morgonen bjöd på promenad nerför backen till brödbutiken med utsikt över Medelhavet hela vägen. Annorlunda än den vanliga promenaden till olivlunden nedanför vår egen by. Det är en lång backe som tar ca på 20 minuter ner och uppför tar det lite längre tid. Väl tillbaka med baugetter och croissanter var det skönt att byta om och kasta sig i poolen. Det bjöds på god frukost med färskpressad juice som "tärnan" fixade till alla. Vi tackar för vistelsen och hoppas på återseende. 

3 kommentarer:

  1. +26 i poolen det svalkar ju inte ens. Här är 17 i havet. Det svalkar 😊.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att man måste ta det lugnt i den temperaturen, lättare att vara aktiv i + 23 .
    Men jag avundas er ändå om så bara för några dagar ��.

    SvaraRadera
  3. Barnkläderna i Frankrike är en fara för plånboken. Jag vet, när mina barn föddes tillbringade vi alltid 7-8 veckor i vårt hus i Bourgogne. Köpte i princip bara vinteroveraller hemma.

    SvaraRadera