torsdag 27 juli 2017

Trädgården hemma i Viken är återställd

Solnedgång att minnas

Att vara borta från trädgården straffar sig genast.  Trädgården liknade en djungel när vi kom hem med högt grönt gräs och växtlighet på en massa ställen där inget ska växa. Kallas ogräs!! Det blev dagsverke direkt i trädgården med gräsklippning, plock av ogräs och en massa pyssel. Vår handdrivna lilla gräsklippare fungerade inte till gräset utan vi fick låna grannens fina eldrivna gräsklippare och nu är gräsmattan som en green. Att göda innan avfärd är inte heller så genomtänkt, men fin är den.
Vatten har det inte heller varit någon brist på.
Även i dag på eftermiddagen fick vi ett rejält regnväder och vi slapp vattna.
Allt är inpackat och förråden av vin, olja och annat är påfyllda. Nu väntar laxen på grillen och semestern fortsätter veckan ut.
Nästa gång vi reser söderut blir september om inte byn hotas av brand för då skickar jag mannen med flyg för att hämta Mystique. Just nu brinner det oroväckande nära.
Det har varit en härlig semester med roliga utflykter till brudtärnan i Trayes, till systern i Faugères, goda middagar i byn, pizzafest och Madames för tidiga kalas. Bäst av allt har ändå varit att jag inte tänkt på jobbet en enda gång, men nu närmar sig verkligheten med språng. Skål och på återseende.

À bientôtInga kommentarer:

Skicka en kommentar