onsdag 5 juli 2017

Tyska landsbygden

Lika enkelt som körningen var på måndagen lika hemskt besvärlig var den på tisdagen. Vi startade i god tid och jag rattade bilen ut på tyska autobahn. Det gick väldigt bra i 20 minuter sen började vägarbete och köerna sträckte sig långa.

En vanlig tisdag på Autobahn
Plötsligt står allt stilla och vi har turen att befinna oss vid en avfart och följer efter alla andra utan att veta vart vi är på väg, men det fanns inga alternativ. En transportbil med nya bilar tog fyr och 200L diesel rann ut på vägen. Hur det gick till vet vi inte, men vi hade turen att vara långt bak och drabbades inte. Informationen om olyckan fick vi via tyska radion. Bra att vara bevandrad i tyska språket.

Polizei
Väl ute på landsbygden fick mannen upp karta i mobilen och lotsar frun från den ena vägen till den andra och i varje korsning är det rödljus. Någon måste gjort en bra affär när de fick avtalet på alla rödljus i tyska byar. Det blev en lång runda på landet innan det var dags att köra ut på motorvägen igen. Jag körde i tre timmar och lyckades ta oss 6 mil. Nog mitt sämsta resultat hitills. Det blev en väldigt lång dag innan vi nådde byn klockan 22. Alla affärer lyckades stänga innan vi hann fram. Det blev stopp vid första bästa mack för inköp av mjölk till frukostkaffet. Frukosten blev fattig, knäckebröd, några Vikentomater och lite gurka från Enskede. Lite hallonmarmelad fanns också kvar i kylväskan hemifrån.
Kvällens middag blev pizza inköpt i Vinon sur Verdon på vägen till byn. Hur glad kan man bli när man hittar en pizzavagn som är öppen när man gett upp hoppet om mat innan läggdags.

Pizzainköp
 Vi sov gott i vår nyinköpta bäddmadrass. Den inhandlades på IKEA i Walldorf på vägen. Perfekt ställe för inköp längs med motorvägen.
Vaknade utvilad och tog en promenad medan det fortfarande känns svalt. Vädret är helt annorlunda än det vi lämnade i Viken. Här är det dubbelt så hög temperatur och inte alls lika höstlikt.
Dagen har inte haft så högt tempo förutom trädgårdsarbete. Hur mycket kan det växa? Liknade en djungel, men nu är det rensat, krattat och jättefint.

Fint i trädgården
Katten har redan adopterat oss. Det tog inte 5 minuter så satt hon på trappan. Grannarna har åkt på semester och vi har fått fortsatt fötroende att ta hand om lilla Mystique. Nu är vi kattvakter i en vecka. Härligt!

Så här avslappat liv har man när man bor hos Fritz's
I dag har det varit premiär för nya bikinin. Passade bra att använda vid trädgårdsröjning, men jag var sådär nöjd. Ni som var med vid inköpstilfället kan lyssna nu. - Byxorna blev inte riktigt bra, hör och häpna. De är lite förstora. Varför fanns det inte 38,5? Hade passat perfekt.
Nu är det snart dags att inta kvällens måltid , absolut bättre än i går. Grillade lammkotletter, svalt rosévin och en god sallad i ett behagligt klimat. Dags för mat!

2 kommentarer:

  1. Du ska se att bikinibyxorna passar efter fyra veckor med god mat och gott vin, ha det fortsatt varmt och gott. Här har det faktiskt varit över 20 grader idag, kryss i taket.
    Hälsning Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. I dag använde jag bikinin igen och blev av med axelbandet till BH:n. Det bara försvann. Nu har jag bara ett axelband. Trist eftersom jag gillade BH:n mer än byxorna. Tur jag har extra byxor eftersom vissa delar inte är där de ska vara placerade i de nya byxorna. Jag ska jobba på storleken med vin och croissanter.

      Radera