måndag 28 oktober 2019

Laddad för hushållsarbete


Min favorit olivlund börjar se skabbig ut. Trist att ingen sköter den.


Under min morgonrunda genom lekplatsen hittade jag flera träd med mogen kvitten och jag bestämde mig snabbt för att jag ska återvända till parken efter frukost och plocka alla jag kan hitta. Kvittenmarmelad är exotiskt och smakar fantastiskt gott till ost.


En del satt väldigt högt upp och jag fick hjälp av mannen .



Det blev inte jättemånga.
Efter besök i mataffären för bland annat inköp av syltsocker och därefter fika i Manousqe var det dags att skrida till verket och koka marmelad. Kvitten är stenhårt och ännu en gång fick jag ta hjälp av mannen som snällt ställde uppmed att dela och skala. Vi upptäckte snart stora maskbon och fortsatte med frukt efter frukt, men tyvärr var alla mina kvitten fulla av mask som slagit bo. Det blev inget marmeladkok och ingen exotisk marmelad till osten i kväll. Så besviken jag blev och i stället får jag nöja mig med hemkokt plommonmarmelad från Viken transporterad genom Europa.



Det blev en del hushållsarbete förutom misslyckat marmeladkok. Tvättmaskinen snurrar för fullt, soporna är sorterade och en stor del av huset är dammsugit. Jag har även dekorerat mina skåpshyllor med spets inköpt på Erikshjälpen hemma. Det ser väldigt hemtrevligt ut med virkad spets på hyllkanten.



Hyllkant 



Sortering
Fransmännen sorterar inte likadant eller snarare lika mycket som vi gör hemma. Här hamnar alla förpackningar även plast och metall i samma bytta. Förhoppningsvis sorterar någon ännu en gång och får kanske även betalt.

Vi åkte till Manousque för att handla och tog en sväng om Maison du Monde. En helt okej inredningskedja i Frankrike. Vi skulle kolla på en lampa, vilket vi inte hittade. Hela affären var fylld med JUL. Hur mycket pynt kan man ha? Jag lyckades komma ut med ingenting till mannens lycka.


Julpynt längs med alla väggar
I stället för pynt satsade vi på lunch och jag gjorde väl inte mitt bästa val av macka/pizza. Den var vegetarisk och fyllningen utgjorde paprika, lök och tomat. Snygg att titta på, men ganska tråkig att tugga på. Mannen tuggade i sig den sista biten när jag tröttnat.


Fin att titta på, men ganska trist att tugga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar