lördag 26 oktober 2019

Utfärd till Grasse, parfymens stad

Efter middag och vin hos amerikanskan i går kväll och en ganska sen sådan lämnade vi St. Martin vid 10-tiden i dag för utfärd till Grasse.

Skål! Semester = nagellack
Detta var ett tillfälle då jag faktiskt tog fram klänning, nylonstrumpor och gick de 15 metrarna till amerikanskans hus i mina mockapumps. Vi åt god middag och diskuterade vad vi skulle göra på vår utfärd till Grasse och senare vår övernattning på Villa Juli. Ska vi vandra? Vilka kläder ska vi packa ner? O.S.V. Stora vandringsplaner och jag till och med och packade ner min tupperware burk för picnic macka. Klänning, nylonstrumpor och pumps åkte ner i min väska. Det kan ju vara trevligt att klä upp sig lite till middagen. Haha, allt skulle visa sig vara helt onödigt.
Vårt första stopp på vår utfärd blev Fayence där vi träffade på byns lördagsmarknad och unnade oss en fika med croissant och kaffe.

Semesterns första croissant

Vacker väg uppför till Fayence

Fayence är värt ett besök
Efter promenad och fika i Fayence gick resan vidare mot Grasse. Väl där gick vi direkt till Parfym museet och fabriksvisning på Fragonard. Vi var lite tveksamma till en rundvandring och tänkte att det skulle var lite segt och långtråkigt, men den engelska turen startade precis när vi ankom och vi anslöt efter väldigt kort betänketid. Det var det absolut inte segt och tråkigt utan hur trevligt som helst och vår guide var lättsam och lätt att förstå. Det slutade så klart med att vi alla kom ut med olika produkter efter visningen. Jag är imponerad av deras koncept med gratis rundvandring som slutade med provninga av olika produkter. Smart!




Väldoft
Essence till parfym
Laboratoriet
Försäljning
Efter massor av väldoft och inköp av olika produkter tog vi en promenad i Grasse. En liten fin stad.

Vackra hus

Det blev mest att vi strosade runt och snart var vi hungiga och stannade på en bar för en baugette med paté. En trivsam bar med rolig personal som gillade kalla Sverige och Björn Borg. De var övertygade om att jag och amerikanskan var systrar, haha. När vi var nöjda med Grasse var det dags för oss att ta oss till vårt egentliga mål för hela utfärden. Vill Juli där vi tänkt fira amerikanskans födelsedag, vilket vi i och för sig gjorde. Nu blev det inte precis som vi tänkt oss eftersom delar av vårt sällskap fick åka hem akut för vård. Vi 3 som ändå åkte hade olika förväntningar på vårt besök på Villa Juli och hade väl tänkt oss en middag eller lite småplock framför brasan med levande ljus på bordet, gott vin i glasen och klädda i klänning och skjorta ska vi skåla  för födelsedagsbarnet. - Haha, hur kunde vi tro detta? Inget serverades och de gemensamma utrymmen stängdes vid halv sju. Nu är vi ju inte tappade bakom en vagn utan snabbt tog vi oss till närmsta Intermarche och handlade på oss mat och vin för kvällen och fixade vår egen måltid.
Imponerande vin avdelning i mataffären, ett glasgolv med vinkällare under.


 En ganska ljum kväll i oktober och vi kunde sitta ute och njuta av både vin och utsikt ganska länge.

Härlig utsikt. När mörkret lagt sig kunde man se alla plan på inflygning till Nice flygplats.


Mysig terass
När hungern gjorde sig påmind och fukten gjorde kvällen kylig flyttade vi in trädgårdsmöblerna i det gemensamma köket. Inte riktigt vad i hade tänkt oss, men detta blev en kväll som vi alla kommer att minnas. Färdiglagad Canneloni, skinka och ost smakade gott i det lilla köket. Tur inte fler gäster fick för sig att göra som vi. Det hade blivit trångt, men förmodligen väldigt roligt.

En god måltid. Något oväntat tillagad av oss själva i det gemensamma köket.
Det blev ingen jätte sen kväll och nu ligger jag här i det mest fantastiska rum och bloggar.

Härligt rum
Vi hade planerat för vandring i morgon, men det verkar inte finnas några vandringsleder i närheten så all den packningen var onödig liksom klänning, pumps och nylonstrumpor. Jag hade kunnat rest med tandborste, nattlinne och ett par extra trosor. - Ja, herregud, men vi tar en kort promenad till närmsta by efter frukost och sedan ska vi besöka Mougins. Därefter är vi nog redo för hemfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar