tisdag 10 juli 2012

Äckelmagad

Morgonen började lugnt och sansat förutom att jag försov mig till vår morgon promenad. Min antika väckarklocka inköpt på marknaden i Varages ska vridas upp annars ringer den inte. Detta hade jag missat och därute på bänken satt T och väntade. Vi hann inte ens äta frukost innan  lugnet  tog slut. Kvinnan på kommunkontoret gjorde oss uppmärksamma på att det bubblade upp ur vårt avloppsrör. Shit! kan man rent ut säga. Där flöt toalettpapper och allt annat obestämbart ute på gamla skolgården och allt härstammade från vårt hus.
Mannen for ut med full utrustning, kirurghandskar, hålslev, soppslev, spade, sopborste och spann. Därefter var det bara att börja ösa upp allt s...t och vips var problemet löst. Puh!
Gårdagens gäster anlände i går och blev installerade i sina olika boende. Vi åt en god gemensam middag som mannen fixade. Alltid lika gott. Gästerna var ganska trötta efter sin långa bilfärd och en av gästerna sussade på trädgårdstolen.

I dag har det varit bad i Verdon och därefter gick vi på rundvandring i slottsparken. Det är en fantastisk utsikt härifrån utöver dalen, Verdonklyftan och alperna.


Nu väntar middag på Bistron, Paella.
I morgon blir det marknad och därefter är det dags att börja förbereda huset för vila. Det är dags att knyta ihop säcken och summera i hop semestern.
I dag har familjen fått en ny medlem. Sickan har flyttat in hos äldsta dottern i Åre, mjau!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar