tisdag 1 januari 2013

År 2013

I väntan på gäster
Förrätt
Ett nytt år har startat och vem vet vad som gömmer sig bakom 2013. Nyårsafton firades på 6 rue de Baus tillsammans med familjen B.
 Vi lagade lite var, tilltugg och förrätt tillagades av den kvinnliga delan av familjen B. Den bestod av skaldjurstallrik och till det ett rosévin från vingården Berne. Verkligen gott. Varmrätten stod den manliga delen av familjen F för. Det blev Bouf Bourgione (stavas nog inte så här) med kokt potatis. Mumsigt och väldigt rikligt. Det hade räckt till hela gatan. Efterrätten gjorde flickorna B och det blev tiramisu med solkyssta körsbär!

Solkyssta körsbär och Tiramisu
Snart TOLV och nytt år.
Vi hann precis äta färdigt innan klockan TOLV och det var dags att gå upp på piazzan och fira gemensamt med invånarna i byn. Trodde vi! lika stendött som 2000. Inte en fransman så långt ögat nådde. Här stod vi den svenska kolonin i byn och firade med champagne och thailändska lyktor som vi med viss möda fick i väg ut i mörkret. Vackert och tänkvärt.




Kvällen avslutades ganska snart och alla sussade sött. Jag vaknade tidigt och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp och elda i brasan. Det är mysigt att äta frukost framför brasan, men mannen hade vissa åsikter om min eldning. Jag ska nog hålla mig till min insats på andra våningen.
Efter frukost och packning gav vi oss i väg mot alperna. Vi lämnade ett regnigt St. Martin och kom fram till ett snöigt Val d'allos. Det tog 2,5 timmar att ta sig hit. Ganska enkel och bra väg säger jag som inte körde en meter.
Snöig kväll i Foux de Vallos
Nu sitter jag här på turistbyrån och surfar. Deras internet är väldigt "smalt" och därför har jag för tillfället valt bort bilder. Har försökt ladda ner, men på 5 minuter hade inte något hänt och då tröt mitt tålamod. Vi bor på ett väldigt enkelt och spartanskt hotell, men det ligger perfekt mitt i byn och intill liften. Skidor är fixade så efter frukost i morgon bär det i väg upp ilften och förhoppningsvis visar sig solen.

Nästa dag: solig lunch i backen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar