söndag 27 mars 2016

Valloire

For i väg i god tid från hotell Leonardo i Walldorf efter frukost och födelsedagsuppvaktning av maken.

överraskad
Jag äntrade ratten til mågens stora förskräckelse, men ha sov sig igenom det mesta och vaknade pigg när det var dags för inköp.

viktigast av inköp, öl!

Vi anlände skidorten efter en seg transport genom ett Europa fyllt av bilar som antagligen ska fira påsk hos någon, men för en gångs skull passerade vi Schweiz utan större problem.

Påskägg

Vi är nu installerade i vår våning i Valloire. Fransmännens tänk när det gäller inredning och praktiskt tänk tål att fundera över. Vi har möblerat om lägenheten för att få det att fungera. Antagligen inte populärt, men det är svårt när dörrar inte går att öppna för att någon skåpsdörr tar emot. Diskmaskinen passar inte under bänkskivan och sticker ut  minst 10 cm. Vi stylade den med en kökshandduk.

ommöblering
Dagens skidåkning började perfekt med sol och blå himmel. Tyvärr varade det bara till lunch, Därefter var det dimma, snö och noll sikt som gällde.

fika i solen
Eftermiddagens åkning. Leta pinnar längs med pisten för att hitta ner. 
Åksjukeväder är inget för mig. Jag tog liften ner och lade mina trötta muskler i badkaret. Därefter gick mannen och jag på after ski medan barnen badade i hotellets pool. Nu väntar föhoppningsvis ännu en god måltid. Vi hoppas på uppklarnande väder och sol inför morgondagen. Just nu snöar det för fullt.
I morgon anländer yngsta dottern med flyg och tåg för att bli hämtad med bil i central orten. Hoppas vi får ut bilen ur garaget. Vi bokade glatt parkering och kom med liten marginal in genom garageporten med takbox. När vi packat ur bilen förstod vi snart att vi inte skulle kunna komma ut igen med boxen på. Bilen steg minst 10 cm. Nu får vi lyfta av boxen för att kunna ta ut bilen och hämta dottern vid tåget. Snopet och dåligt tänkt.

Oooops

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar