måndag 11 juli 2016

Festen som kom av sig...

Hela söndagen arbetade fransmännen och byborna upp världens förväntningar på det franska fotbollslaget och som vi alla vet gick det rakt åt skogen.



Vårt hus smyckat med den minsta lilla flaggan
Alla husen i byn var smyckade upp till tänderna med flaggor och även vår ytterdörr fick en liten flagga. All utsmyckning är dock bortplackad, vilket gick fort.

Fransmännen var väl inte bättre än så och det är bara att gå vidare. Byn verkar redan ha hämta sig väl. Alla är vid gott mod även om ingen pratar fotboll.

Snopet slut
Det är redan väldigt varmt och under natten har temperaturen legat på 26 grader och det har inte blåst en endaste vindpust genom fönstret. Jag försökte t.o.m ligga upp och ner för att huvudet skulle komma närmre fönstret, men det hjälpte inte. Svettigt värre och ingen bra nattsömn.
Vi tog cyklarna redan innan 9 och for i väg till affären. Det är dags att fylla på förråden med mat.

Shoppingtur till Rians
Tiden glider i väg även om vi inte gör många knop. Efter frukost planerar vi fika. Vid fika planerar vi lunchen och under intag av lunch funderar vi redan på eftermiddagsfika. Under kaffet är planen för middag i gång. Ja det är ungefär så det ser ut. Där i mellan läser vi bok, tvättar lite, väntar på att tvätten ska torka. Så ser livet ut när man ska roa sig med vad som finns och möjlighet till bil är noll.
Men i morgon ska vi ta bussen till Aix en Provence och vidare till TGV stationen för att hämta vår hyrbil som vi ska ha sista vecka.
Äntligen! Nu ska det både badas och shoppas. Tjoho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar