söndag 29 oktober 2017

Dagens okända utflyktsmål

I dag var målet kapellet/grottan som finns på Saint Baume där det sägs att Maria Magdalena bott eller vad hon nu gjort där. Ni vet hon som umgicks med Jesus.

I Frankrike kallas hon Madeleine, men det är samma dam.
Det hade varit bra om vi haft en riktig karta som varit detaljerad, men vi lyckades hitta till parkeringsplasten där vandringen startar. Tog lite tid för först hamnade vi i Nans les Pins ( stavas det så) och där var det marknad. Den kunde vi ju inte missa. En promenad för att skanna av utbudet och även om den var liten så var den bättre än marknaden i Brignoles. Efter att vi skannat av utbudet stod dagens första fika på schemat. In med varsin smördegsbakad äpplebakelse och till det drack vi medhavt termoskaffe. Gott!

En del av utbudet på marknaden. Levande höns!
Fikapaus i solen innan ens vår vandring startat.
så småningom hittade vi till starten, men det var långt upp i bergen på kurviga vägar med fritt fall vid sidan.
Vacker vandring upp till kapellet i härlig höstsol.

Vackert
Svårt att se, men kapellet ligger där högst upp insprängt i berget.

Lägg till bildtext
Vackert ställe men lite märkligt. Om vi förstod franskan rätt så kan man här köpa en plakett över sitt dödfödda barn och få det placerat på väggen inne i kapellet. Kanske missförstod vi allt ihop, men lite spooky var det. Jag köpte och tände ett ljus för de som inte längre är med oss.
Plaketter med namn 
Otrolig utsikt
På vägen ner kom helt plötsligt en bil körande förbi oss. En Range Rover mitt i skogen på vandringsleden. I den satt en munk. Inte mycket asketiskt liv nu för tiden. 4WD nerför berget för att köpa baugette, eller?

Här kommer munken och sprider holy dust!
Väl hemma igen är det lite höstlikt. Vinden viner runt byn och även om det är +17 grader känns det ruggigt och mannen värmer sig inomhus vid brasan medan jag sitter ute med stela fingrar och huttrar.
Nu går jag in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar