torsdag 12 juli 2012

Punka....

Just nu är det full aktivitet i hela huset. Vi städar och packar på övervåningen och gästerna gör detsamma i caven. Detta är alltid vemodigt. Hur kul det än är att komma hem till Sverige så är det väldigt behagligt att befinna sig här. Klimatet är underbart.
Gårdagens utfärd till marknaden började med att gästerna upptäckte att de fått punktering på vägen ner genom skogen.Vi stannade utanför den nu mer moderna tygladan på industriområdet, undrar vad som hänt med den gamla riktiga ladan som fanns utmed vägen till Barjols. Den verkar helt igenbommad.
Medan damerna letade tyg i affären fick männen slå sina kloka huvud ihop och försöka förstå den nya mekanismen med att spruta in fyllning i det skadade däcket. Här studerar de instruktionsboken. Mannen fick köra till däckfirman för att fråga om de hade tid för ett däckbyte. Allt ordnade sig till det bästa och vi damer fick transportera oss per fot till marknaden.
Där fortsatte kommersen.
Efter fika for vi hem och gästerna åkte för att bada i Verdon.Vi stannade hemma för att städa och förbereda huset för vila.

Kvällen ägnades åt grillning.













I dag for vi i väg till Aix en Provence. Den mesta tiden ägnades åt att besöka marknaden och mer shopping.

Besöket avslutades med en väldigt god lunch på Darius.

Snart är det dags för avslutningsmiddag. Vi börjar med drink hos familjen B som är tilbaka i byn efter sin utfärd till  systern vid Medelhavet. Därefter äter vi alla tillsammans på Bistron.
I morgon kommer byn att vara en bloggande dam mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar