torsdag 2 juni 2022

Hemåt igen

Nu sitter vi snällt och väntar på en varm flygplats utan syre. De är fler än vi som är ute i god tid och sitter av tiden i väntan på avgång. Vi gav oss i väg från byn i god tid, inga problem längs A8:an och vi hann även med en fika. Tyvärr var det renovering på bensinmacken där vi skulle fika så det blev till att sitta utomhus på en mur med sitt kaffe mellan mellan lastbilar och bensinpumpar. Inte bästa stället, men fikat funkade och smakade gott. 

På vägen från byn över skogen mötte vi en fårskock. Alltid lika rogivande med dessa djur. Där finns ingen stress. De mumsar på allt i deras väg och verkar ta livet piano och strosar i sin egen takt fram och tillbaka över vägen.

Ingen stress här inte
I går kväll avslutade vi veckan med vänner på deras terrass med utsikt över dalen. Konstigt nog blir man alltid lite avis på det man inte själv har. Vi har trädgård men ingen terrass och då vill man även ha en terrass, men det vet vi ju hur det gick med våra terrassplaner. Nada, - förutom att vi har en arkitektritning för ett antal tusenlappar. Nu satsar vi på att utöka vår tomt istället. En del av våra vänner har varken tomt eller terrass så vi ska inte klaga. 
Det bjöds på god mat och gott vin på terrassen med fin utsikt. Vi satt ute till mörkret började falla och fortfarande var kvällen varm och behaglig.


Grillad lammkotlett med ugnsbakade grönsaker och till efterrätt en god marängtårta med grädde och jordgubbar
Dags för boarding och fortfarande är man priority, klass A. Ingen aning hur detta går till, men det hjälper inte ett dugg eftersom det är high chaparral i kön. Ingen ordning alls.

Vänta, vänta och vänta

Lite bilder från byn:





En vacker by, St. Martin de Pallières

Vi är nu hemkomna i Skåne igen. Det var inte det bästa väder som mötte oss. Kylig vind och moln. Barbent och jeanskjol var inget att rekommendera, men det var bara att bita ihop. Huset var kyligt när vi kom hem och det blev en liten brasa för att värma upp huset. Kändes väldigt konstigt att ena dagen flämta i värmen och nästa huttra i den kyliga vinden.

Eld i brasan


À bientôt


3 kommentarer:

  1. Så roligt att läsa din blogg som alltid! Tror att ni var på samma plan hem som vår dotter med sina två små pojkar💙💙!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Boel
      Det stämmer nog. Heter ditt barnbarn Emil?

      Radera
    2. Dottern reste själv med Elis 3år och Tage 1 år! Hon är en tuffing! Vet inte om jag hade fixat det! Men vi är så glada att de kom- längtar ju ihjäl oss här nere! Har förstått att ni också har barnbarn på lite distans?

      Radera