tisdag 31 maj 2022

Inget besök vid sjön i dag heller

 Nä, det blev inget besök vid sjön i dag heller. När vi vaknade duggade det lätt och var molnigt och nu kommer vi inte ha tid att åka till sjön på denna semestertrippen. Det blev ändå en promenad på morgonen och luften var så där fräsch och härlig som det är när ett lätt sommarregn faller. Det doftar gott och det är lätt att andas.

Fin morgon för promenad

Istället bestämde vi oss för en tur till Cotignac och när vi kom dit var det överraskande marknad. Vi kom fram ganska sent eftersom allting har en tendens att ta lång tid här. Det ska promeneras, pratas med Madame, äta frukost, bädda, mata katten, vattnas och duscha och klä på sig och helt plötsligt är klockan 11. Så är det hela tiden om man inte skärper till sig och det gör vi inte. Vi ska skärpa oss inför flygresan hem och vara ute i extremt god tid så inte flyget lyfter utan oss. Man hör ju skräckhistorier om folk som inte hinner igenom Security i tid och får stanna kvar. 

En av tidstjuvarna, mat, mat och mer mat.

Cotignac är en mysig liten by/stad. Jag vet inte vad man ska kalla orten, men den är så där lagom stor och har allt. Deras marknad är väldigt trevlig med lite ovanliga saker. Det är lite hippistuk över vissa marknadsstånd, men det är endast charmigt. Eftersom vi flyger med begränsat bagage är det inte möjligt att inhandla allt som frestar, men det blev en Morsdagspresent till min mamma och en påse med goda oliver. Hoppas oliverna håller sig till namngivningen som stundar inom kort för de är verkligen av det ovanliga slaget, supergoda med smak av citron och lite apelsin. 
Som vanligt blev det en god kopp kaffe på torget, men tyvärr kom vi för sent till bageriet. De 2 sista croissanterna gick till kunden framför mig och vi fick nöja oss med en halvbränd äpplekaka. Dög sådär.



Marknad i Cotignac

I Cotignac är det väldigt många människor från olika länder i Europa. Det visar sig inte minst på parkeringen. Det är holländare, schweizare, monegasker och såklart många svenskar. Här bor även många från England och engelska är ett språk som hörs frekvent när man promenerar runt i byn. En trevlig by som jag kan rekommendera.


Bilar från olika delar av Europa

Väl hemma igen blev det lunch i trädgården. Något sent, men fikar man halv ett så är lunch lagom vid tre. Nu sitter jag här och funderar på vilken tid vi ska äta middag. Har tillbringat em. med att sitta i solstolen och läsa den där feelgood romanen som jag tyckte var fjollig. Den var ändå helt ok och allt slutade som väntat. Bra!
Dags att gå hem och duka i trädgården. Vädret blev härligt efter lunch och solen har värmt oss även i dag. Nu stundar middag, kanske innan åtta, - nä det är nog tveksamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar