lördag 28 maj 2022

Skåne till Provence

Så var det äntligen dags att lämna ett blåsigt Skåne för ett mer soligt Provence. Det var ett tag sedan vi haft möjlighet att var i huset i Provence beroende på olika anledningar, men nu var det äntligen dags efter 8 månader. 


Ett mulet Danmark


Ett soligt Frankrike

Det är ju alltid lika spännande att boarda planet när bagage inte ingår i priset. Vi hade köpt till en väska att placera i bagagehyllan vilket gjorde att jag fick prioriterad boarding. Inte vet jag hur det gick till, men mannen fick snällt vänta.

Som vanligt kaos i bagagehyllorna
Eftersom folk som inte köpt till plats i bagagehyllan placerar sina ryggsäckar, spritpåsar och annat där tar platsen snabbt slut. Flygvärdinnan blev skogstokig och plockade ut än det ena och en det andra. Som vanligt ett intressant spektakel att bevittna.

Hur man roar sig på ett fullsatt Norwegian plan

Jag kan meddela att det blev ingen större vinst. Ingen alls. Bara att åka tillbaka och göra skillnad inom Region Skåne.
Efter landning och hämtning av bil stannade vi till i Mandelieu för lunch. Det blev en god sallad med chevre, bacon och grönsaker innan vi fortsatte mot byn och inköp av lite mat. Vi upptäckte att hyllan med senap gapade tomt mot oss. Inte en enda senapsburk fanns att inhandla. Vi har nu läst på om senapskrisen. Dijon har det inte lätt.

En god lunch i solen
När vi kom fram till huset upptäckte vi att goda vänner tagit sig an vår trädgård och rensat ogräs och gjort fint. Vilken trevlig överraskning när man anländer. Dessutom kom de och bjöd oss på bubbel och tilltugg i vår välrensade trädgård. Vädret är fantastiskt, varmt och skönt. Väldigt ovanligt med temperaturer över 30 grader som det är nu i maj. Lite ovant, men det ska nog gå.


Morgonpromenad

Morgonen bjöd på en härlig promenad efter en god natts sömn. Landskapet är så grönt och fint vid denna årstiden. Maj är en månad att rekommendera för ett besök i Provence.


Maj månad är en vacker tid 

I dag blev det en tur till Aups och marknad. Aups är en mysig liten stad och bjuder på en lagom stor marknad. Vi strosade runt, fikade och inhandlade lite oliver, en god ost, jordgubbar, olivolja och en härlig tvål. Dock avstod jag inköp av bikini.




Marknad i Aups

Väl hemma efter lunch har vi ägnat oss åt trädgårdsarbete. Blåregnet behövde klippas, Lagerbladsträdet behövde ansas och olivträden väntade på att bli klippta. Nu väntar middag i trädgården, kyckling i ugnen.

2 kommentarer:

  1. Jag önskar er verkligen en varm och skön semester efter denna våren , men jag tycker du skulle satsat på en ny bikini . Du hade blivit brun på hela kroppen 😉.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte jag behöver bli brun i alla de hålen som den bikinin har. Har en mer täckande variant som passar min kropp bättre.

      Radera