fredag 31 oktober 2025

Livets dag

 I dag är det enligt mina arbetskamrater livets dag, fredag. Veckans bästa dag. När jag jobbade i schema visste jag inte ens vad fredagsmys var för något, men senare när jag jobbade dagtid förstod jag hur trevligt det är med fredagskänsla. Nu när jag jobbar när jag vill är jag lite kluven, men när jag jobbat en fredag får jag tillbaka känslan.

Skål för fredag!


I går blev det pytt i panna på den överblivna kotletten. Bra med rester som kan bli en hel middag.

Kotlettrester, morötter, grillad potatis, lök, paprika och ett stekt ägg.

Vi tog vägen om tippen när vi skulle handla i förmiddags. Det blev ett farväl till min gamla Husqvarna symaskin och min mammas gamla visp. 

 
Farväl, ingen idé att lägga beslag på denna  då jag länsat symaskinen på reservdelar. Vispen funkar, men att få ur visparna efter användning krävs muskelstyrka. Ny är inköpt.

När vi kom tillbaka hem testade jag min nya visp och bakade en äppelkaka.

Mjuk äppelkaka med kardemumma och citronzest.

Vispen fungerar utmärkt. Det är inte alltid bakning fungerar som hemma. Nu för tiden sparas det in på längden på sladd och vi har inte eluttag överallt. Det gick bra att vispa på trappavsatsen. - jodå, i vårt hus går man ett steg ner när man kommer in direkt i köket.

Har inte smakat ännu, men den ser fin ut och luktar gott. Gillar man inte kardemumma ska man låta bli att baka denna kaka. Recept från ica.se



Det blev picnic lunch även i dag. Vi tog med oss våra campingstolar till heden ovanför slottet. Placerade oss i solen. Tyvärr tog molnen över och solen försvann. Det var bara att äta och traska hemåt igen. 


Hem igen. Mannen har förberett mat och även fixat ved så att elden kan värma oss i kväll.

Han är även bra på att hugga ved

I kväll blir det coq au vin gjord på riesling istället för rödvin. Färgen blir smakligare med vitt vin. Till det kokt potatis, sallad och naturligtvis ett glas riesling.

A' votre sante

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar