söndag 26 mars 2017

25 var inte fel

Gårdagens snöfall förväntades ge 25 cm nysnö i backen, men på sina håll har det varit upp emot 40 cm.
Mannen och dottern studerar snöfallet

 Snön är inte den bästa för lössnö åkning. Både dottern och mannen gjorde försök. Dottern fastnade och fick ta av sig skidorna och krypa tillbaka till pisten och mannen stod på huvudet och kom upp som en snögubbe.

djupt och kompakt. Inte åkbart




Dagen har bjudit på det allra bästa förhållanden. Massor av snö i backen och strålande solsken.
I går när vi anlände tyckte vi att vi släpade på mycket packning och det blev många turer från bilen till lägenheten. Vi hade med oss 6 vinflaskor och ansåg att vi bunkrat bra. Våra grannar som vi har runt omkring oss har sina balkonger fyllda med sprit. Det har 5L blåa dunkar med sprit. Jag trodde det var spolarvätska, men väx upp frugan! - Det är hembränt. Några var rejält på pikaluren när de steg av sin buss och släpade pjäxor och väskor på vägen. Våra grannar pratar inte franska, men de tror garanterat att vi är fransmän.
vi har installerat oss i lägenheten och har god plats och en superfin balkong mot pisten och eftermiddagssol.

Fin lägenhet
Vi lyckades även fjäska oss till TV utan att betala. Vi behövde egentligen bara invalidkontrollen eftersom vi har egen DVD spelare med oss. Film fukar i alla lägen överallt. Den trevliga kvinnan i receptionen beklagade att TV-utbudet endast var på franska.
Nu har vi after ski på balkongen efter en hård dag i backen. Låren skrek sista åket, men jag vet inte om det berodde på att i ena benet var det vin chaud och i andra benet var det rosévin. Hej och hå vad det gick i pisten. Dottern tyckte hennes ena hjärnhalva var tyngre än den andra. Det berodde nog på det vita vinet som intogs innan sista åket.
Lugn och fin mamma/mormor. Vi är försiktiga.


Morgonen började med födelsedagsuppvaktning. Maken fick paket på sängen och frukosten var framdukad.

Grattis



3 kommentarer:

  1. Saknar matkommentar för födelsedagen, i de svenska fjällen blev det köttbullar. Rött vin mellan åken.
    Hälsa och gratulera, Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi mellan åken? Födelsedagen blev inte som tänkt. Det var söndag och affären var stängd.Mannen improviserade med rester. Blev lika gott ändå. Ha en bra semester. Köttbullar låter gott. I dag blir det något med ratatoille.

      Radera