onsdag 22 mars 2017

Missade den 31:åriga bröllopsdagen

Hur gick detta till? Hur kunde vi båda två missa gårdagen då vi varit gifta i 31 år?
I morse när jag var ute och promenerade kom jag helt plötsligt på att i dag är det 31 år sedan vi lovade att älska varandra i nöd och lust. Snabbt kom jag på att en handplockad bukett blommor från de provencalska skogarna nog skulle uppskattas av mannen. Plockade lite forsythia och blommande rosmarin, kan väl knappast bli bättre till en matintresserad man. Tog en snabb visit hos Madame och visade henne buketten.

lite ormbunke fick också plats

 Då började hon prata om några bekanta som hade bröllopsdag i måndags. De gifte sig den 20 mars!! Då gick det upp ett liljeholmens hos mig.
- Det kan väl ändå inte vara möjligt eftersom det är den 21 i dag.
- Ah, nä i dag är det den 22:a. Kolla almanackan!
Då kunde jag inte hålla mig för skratt och gick hem till mannen och gratulerade med tillägget att det var i går. Han såg lika snopen ut.
Det spelar ju inte så stor roll vilken dag vi firar. Vi åt en god middag i går kväll med sällskap av goda vänner så vi får väl se det som att vi firade på rätt dag i alla fall.

En god boeuf bourguinon. Resultatet av morgonens matlagning
Det blev en god avslutning på gårdagens arbete i trädgården. Resultatet blev jättebra och i dag har vi inhandlat lite härliga blommor till krukorna.

Min allra finaste buxbom. Inhandlad 2000

Några timmars arbete och även kommunens gång ner till vår trädgård ser vacker ut.
Vi hann en runda till markanden för att köpa blommor och fika innan yngsta dottern skulle hämtas i Marseille.

Härliga penseer av bästa sort.
Fika i solen på torget. I dag har temperaturen varit +22.
Dottern hämtades på utsatt tid och efter det åkte vi till Les Milles för lite inköp. Vi fullkomligt gick agurk i bland barnkläderna. Det är helt omöjligt att lägga band på sig och vi hetsar varandra.

Den och den och den måste vi ha.
Det är ett stort utbud av barnkläder och barntillbehör i vanliga mataffären och priserna är väldigt bra. Vi kunde inte välja och tog några stycken. Han bajsar eller kräker så det behövs nog en del.
Nu väntar ännu en måltid med samma gryta som i går, några goda ostar och chokladmousse med färska jordgubbar och en varm brasa.
I morgon säger de att det ska bli regn. Hoppas att de har fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar