torsdag 30 mars 2017

Veckans dyraste fika


Mer self än service. Inget att rekommendera.


I går när vi var längst bort i systemet hittade vi en restaurang längst upp på toppen. Vi bestämde oss på förmiddagen i dag efter en antal uppvärmningsåk i hemmabacken att vi skulle satsa på fika där. Det blev fyra härliga åk i backen utanför hotellet. Snön är som rumsvarmt smör. Man bara glider igenom i svängarna. I dag är jag i go form medan de andra två gnölar lite över ömma lårmuskler ( inget de skulle erkänna offentligt).
Vi tog oss till restaurangen med höga förväntningar och jag hade funderingar på att kränga en god fransk bärpaj. När vi gick in genom entren möttes vi av ett äldre par där damen stirrade på oss med en blick som angav att pjäxorna inte var välkomna. Restaurang i skidsystemet där de tycker att pjäxorna ska stanna utanför dörren. Nä, det måste vara fel. Lätt obekväma beställde vi 2 café créme, te och en äppelpaj. Det var en tydlig skylt som angav att äpplena var av lokal produkt. Jag såg framemot en varm äppelpaj med vaniljsås.
Jag blev något besviken när dottern kom ut med brickan. Kall äppelpaj, ingen vaniljsås, 2 kaffe där de sprungit förbi med kaffet men väldigt mycket varm mjölk allt serverat i soppskålar. Allt detta för 18 Euros. Shit vad dyrt! -Kall äppelpaj! Jag for in och letade efter paret för att få värma min paj, men tyvärr paret var som uppslukade av jorden. Perdu! Försvunna! Dottern var nu övertygad om att vi ingick i någon hemlig deckargåta där offret gömts undan och vi var de ända kvar. -Se inte fler filmer!
Det var bara att tugga kall paj och mannen tuggade glatt i sig det mesta. Ingen höjdare, mest socker och smör med några äpplen på botten.
Det äldre paret dök upp när vi lämnade. De tuggade nöjt i sig dagens kulinariska lunch i en hörna. Inga mordoffer så långt ögat nådde, men vem vet vad som döljer sig under snön.

Utsikten var fin men allt för dyr
 Förstår varför pistörerna hade eget bord med sig och medhavd mat precis utanför restaurangen. Bästa utsikt, lugnt och skönt.

Mycket trevligare, billigare och godaren inne på restaurangen bredvid.
Dagen har bjudit på vår fjärde skiddag utan moln, men i morgon är det nog sista soldagen eftersom väderprognosen hotar med regn/snö på lördag och söndag. Vi får väl se hur det blir med det. Vi är ju kvar en vecka till medan dottern lämnar alperna på söndag för att återvända till Svedala.

Vi hoppas på en lika fin fredag som torsdag
Gladast i pisten innan låren började kännas.
godare lunch än fika
Nu är alla dvd filmer sedda så i kväll får vi kanske plocka fram UNO. Men först väntar hamburgare och klyftpotatis. Det är ändå aldrig långt till boken och kudden och John Blund kommer ganska snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar