fredag 28 oktober 2016

I fel ordning

I dag fick morgonrundan ske på eftermiddagen i stället. Vi har sedan starten av semestern bestämt oss för att åka på  årlig utförsäljning av tyger och annat på Les Olivades.


Fabriken ligger i St. Etienne de Grés en liten ort bredvid St. Remy de Provence. Det är ca 2 timmars bilresa dit och därför fick morgon promenaden utgå. Vägen dit är samma som vi kom cyklande på under vår cykelsemester i somras. Roligt att uppleva samma väg men i lite högre hastighet. Det som i dag tog oss 2 timmar med bil tog oss 1 och en halv dag med övernattning med cykel.



Vilka fantastiskt vackra tyger som erbjöds till utförsäljning. Det var svårt att lägga band på sig och begränsa inköpen. Det blev 2 olika tyger till två stora dukar. När det gäller tyg har jag inte svårt att bestämma mig och hela inköpet gick på mindre än 40 minuter.
Utförsäljningen skedde inne i fabrikslokalen och här hade man förmånen att få se de stora borden där tygerna trycks.

Här trycks tygerna
Efter inköp åkte vi vidare till St. Remy de Provence och strosade runt bland affärerna och avslutade med god lunch.


Fönstershopping
Bästa lunchen: chévre chaud
Mätta och belåtna gav vi oss i väg hemåt men halvvägs hittade jag en antikaffär vid sidan av vägen och tvingade mannen att vända. En trevlig affär med mycket prisvärda saker. Fina bord, stolar och annat kul.

Fabriksstolar modell barn
Förbud att pinka bland antikviteterna
Utanför antikaffären på parkeringen finns denna skylt. Man undrar ju vem som brukar pinka bland antika trädgårdsföremål vid parkeringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar