fredag 24 mars 2017

Vilken jädra smäll!!

Jag trodde mannen dog! Ett åskväder drog över byn med regn som stod som spön i backen och åskan dundrande över takåsarna. Vi avnjöt ännu en god middag bestående av korv och potatismos ( jag hade valt menyn) och efter osten skulle mannen ta sig ett bloss på vår franska balkong. Han öppnade glatt balkongdörren med vinglaset i ena handen och cigarillen i andra. Det hördes bara ett swischtjsch och hela trädgården, parkeringen och lekplatsen lystes upp i ett ljussken och efterföljdes av världens knall. Jag och dottern bara såg mannen i ljusskenet och trodde att nu är han förkolnad. Det var helt tyst i några sekunder och sen började vi skratta.
- Shit , är du kvar? Där stod han helt stilla med glaset i ena handen och cigarillen i andra, helt förstelnad. Fy, vilken jädra smäll.

Bilden ger inte rättvisa åt ovädret, men ni som varit i byn när åskan drar in. Ni vet vad som händer.
 Härligt att sitta inne framför brasan och kolla på film när ovädret dundrar utanför.
I dag har vädret varit nästan lika trist. Kanske inte så mycket regn, men kyligt. Dottern svär över den provencalska lynniga våren. Var är solen?
Vi drog till Aix en Provence efter frukost, men på vägen dit stannade vi vid loppishangaren utanför Meyrauges ( stavas det så?). Den ska stängas nästa vecka och det var REA på loppis/antik sakerna.

Jag gillar skylten. Undrar om den är till salu?
Hela stället är värsta haikon taikon. Hundar, hönor och katter blandat med antika skåp och gamla tvättmaskiner och tusen andra saker.

Öppen spis inne i hangaren
Något för barnbarnet? Det är klass på barnvagnsekipagen i Frankrike
Vi kom lagom fram till Aix för att inta lunch på Darius. Det är inte lätt att vara gluten allergiker i detta land. De tittade oförstående på dottern och skakade på huvudet, men det blev opanerad fisk, spenat och en halv citron istället för sås. Ja hon verkade i alla fall nöjd. Det gick ju bra att kränga en gigantisk macarons efteråt. Bakverk gjorda på mandelmjöl funkar bra.

Vi bunkrade några macarons att ha i backen vid behov av fika.
Mörkret sänker sig just nu över byn och det är dags att dra sig hemåt för att packa lite inför skidresan. Även denna kväll väntar en ny kulinarisk anrättning. I dag blir det en jättehamburgare i panna med fetaost och tomater. Till detta blir det återigen potatismos. Gott!
I morgon lämnar vi byn för skidorten Vars där vi ska vara i 2 veckor. Skönt att vara nära och kunna packa bilen i lugn och ro.

3 kommentarer:

  1. Så härligt med skidsemester! Önskar en en fin resa norrut. Snökedjorna är med gissar jag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. snökedjor med i bilen, men vi hann innan snön började vräka ner. I morgon hoppas vi på sol.

      Radera
  2. Jag känner igen de där ovädren. De drog fram över oss, i södra Bourgogne, från Atlanten och gick sedan vidare för att komma tillbaka efter att ha träffat på Alperna. Himmel som det åskade! Barnvagnen ser ut som den jag sov i som barn!

    SvaraRadera