lördag 31 december 2022

En nyårsgäst har dykt upp så nu är vi 3

 Grannens katten, Mystique, dök upp på morgonen och skrek i högan sky. Mat !,  men med den rondören som hon har så går det nog ingen nöd på katten. Självklart serverades katten byns bästa kattmat. Hon slickade nöjt i sig och gav sig i väg på nya äventyr. Antagligen mätt och belåten för vi har inte sett röken av henne efter morgonens måltid. Hon dyker nog snart upp, när mörkret sänker sig och vi sätter oss till bords då brukar hon vilja delta.

Det är fortfarande ljust här och klockan är snart halv sex. Skönt med extra långa dagar då hinner man göra massor av saker, vilket mannen tycker är tröttsamt. 

Trädgården måste skötas sen kan man chilla

Ostron serveras på var mans nyårsfest i Frankrike

Föredrar paella, men hos oss blir det fisk i ugnen

Fransman i bästa nyårsstass


I dag har det varit många aktiviteter, marknad i Aups, rensat ogräs i trädgården, promenerat, letat ved i skogen och dammsugit. - kan du inte bara chilla lite? - jag måste läsa min bok, säger mannen. Men att promenera och leta ved och gå på marknad är väl att chilla? Efter 43 år har vi fortfarande olika åsikter om vad chilla är. 

Bästa fikonbullarna

Har ansträngt mig med vispen


Nu fikar vi ( chillar) och äter fikonbullar som mamma gjort och jag tagit med mig från Sverige. Hela vår dag är åter igen upp och ner som det brukar bli när vi är i Frankrike. Vi äter croissanter och dricker kaffe när andra äter lunch och vi äter lunch när andra dricker eftermiddagskaffe. Nu fikar vi när andra snart äter middag (dock inte i Frankrike).

Lika bra att starta nyårsmiddagen sent då kanske det finns en chans att jag är vaken till 12, men tveksamt. Här är dessutom så tyst och raketfritt att alla svenska hundar kunde komma hit på rehab. Absolut förbud mot egna fyrverkerier och smällare. Något att ta efter i Sverige. Snacka om pengar som går upp i rök.

I dag när vi var i Aups besökte vi kyrkan, tände ljus för de som lämnat oss under året. Tittade också lite extra på deras julkrubba. Det kallar jag krubba. En hel stad med figurer (Santons) runt omkring Jesusbarnet.

Det är väldigt mycket fokus på influensan här och alla uppmanas att vaccinera sig. Vi är fullvaccinerade med allt som man kan få, men det finns ändå inga garantier. Tyvärr har amerikanskan även fått ställa in sin ombokade flygresa över Atlanten. Coviden som var borta i veckan har åter blommat upp och gör det omöjligt att resa. Trist

Skydda dig mot influensan!

Nu ska vi anstränga oss och komma i festmood, byta om, duka fint och pynta oss. Äta gott, dricka lite champagne och kanske byta om igen till morgonrock och hänga framför en deckare.

Jag delar med mig av denna fina bild som grannen skickade på Sickan. Katten som tillhör dottern i Åre bor hemma hos oss över vintern och har grannen som kattvakt. Verkar inte gå någon nöd på honom

Gott Nytt År önskar vi er alla. Ett nytt år med god hälsa, lägre elräkning och inga krig. 
2023! Vi är redo






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar