måndag 30 oktober 2023

En regnig utfärdsdag

 

Det såg mest ut så här

Vi for i väg mot Luberon och mötte regnet lagom till första stoppet. Ett intensivt regn trummade på taket och vi funderade på hur vi överhuvudtaget skulle kunna ta oss ur bilen.

Vårt första stopp på vår tur var Cucuron, där filmen Ett år i Provence spelades in.  Det tog oss ett tag att hitta bassin d'etang där den excentriska damen badar.

Åh vad jag gillar den filmen

Platsen var kanske inte visade sig från sin bästa sida en regnig höstdag i oktober, men jag kan ändå höra musiken, sorlet och klirret av glas. På sommaren måste här vara magiskt att sitta och avnjuta något gott.

Byn Cucuron är värt ett besök




Vi gjorde ett besök i byns vinaffär och kom ut med några flaskor av olika sorter
Vi letade efter ett bageri för att köpa croissanter till fika, men vi fick ge upp och fortsätta mot Lourmarin.

Vackra vyer även i dåligt väder

Lourmarin 

Lourmarin levererade både kaffe och croissant, men regnet öste ner så häftigt att mannen fick en dusch av vatten från markisen och reste sig så häftigt att bordet bredvid välte.
Som vi längtat

Dags att lämna och köra vidare

Mot Roussillon och vårt egentliga mål. Denna lilla by där ockra kommer ifrån, vilket syns på alla hus.

Roussillon 



Vacker liten by med fantastisk utsikt



Bara att blanda och måla


Här passade vi på att äta lunch innan vi lämnade för Bonnieux, vilket var tur för något mer dött och igenbommat får man leta efter.

Chevre chaud och mannens hamburgare i bakgrunden. 

En lång dag på många kringelikrokvägar i ösregn, men väldigt trevlig utfärd. Vi passerade många små mysiga byar som kan bli nya utflyktsmål, men en sak är säker. Åk inte till dessa turistbyar i Luberon på sommaren om ni inte älskar turisthorder som drar fram. Passa på när det är vår eller höst. Nu valde vi en måndag vilket man kan undvika. Nu var många ställen stängda.

Någon som vet vad det här är?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar