torsdag 25 juni 2015

En lugn dag utan planer

I dag vaknade vi lite sent och jag kom inte ut på promenad förrän klockan var 8. Nu har halva förmiddagen gått och inte mycket har hänt. Frukost, dusch och lite plock. Känns som man lätt kommer in i någon slags avdankad lunk där det som sker sker av sig själv. Behagligt liv för en period, men jag har redan börjat planera att röja längst upp på vinden och transportera möget till tippen. Mannen verkar inte lika road av mina idéer. Just nu är han djupt försjunken i en deckare medan jag sitter utanför amerikanskans hus och ägnar mig åt att blogga. Byns invånare studerar mig med skepsis.
Hantverkaren passerade precis förbi mig och uttryckte något som jag tror jag förstod. Jag är faktiskt lite osäker på vad jag svarade på, men jag tror han frågade om vi ville att han skulle komma och titta på något mer. Jag svarade nej. Var det rätt svar?
Han dök upp i går och helt plötsligt ska det bli både innertrappa och terass.

Hantverkaren i full action
Undrar hur detta gick till. Plötsligt händer det, men man ska inte hoppa högt. Allt tar sin tid, men vi vill att så mycket som möjligt ska ske innan den 31 december. Därefter förändras rotavdraget. Vi har tacksamt kunnat ta del av förmåen att kunna dra av för viss del av arbetskostnaden och efter nyår kommer avdragsdelen att minska.

Spännande projekt som vi trodde var omöjligt
Det är väl lika bra att satsa på terassen medan man fortfarande kan ta sig upp för alla trapporna som förhoppningsvis också får en ansiktslyftning. Vi får väl se vad kostnadsförslaget landar på.

Gårdagskvällens varmrätt blev till belåtenhet. Fantastiskt gott att laga fisk i folie med alla ingredienser blandade.

Förberedelser 
Mannen förberedde och jag fixade foliepaketen
Maten avnjöts i trädgården
Det var den absolut finaste kvällen hitills under vår vistelse. En härlig kväll.

Det händer mycket i denna lilla by under sommaren och här kommer ett axplock för er som har vägarna förbi St. Martin des Pallieres.
Nöjen i byn
En bild från verkligheten just nu. Stilla!

1 kommentar:

  1. Ha det gott i lilla byn! Nu börjar turistsäsongen även i lilla Hjo.

    SvaraRadera