måndag 22 juni 2015

Söndagen var ingen vanlig dag i Frankrike

Vi vaknade upp helt ovetande om att det var Farsdag i Frankrike och samtidigt musikens dag. De blev inget stort firande för vår del, mest trädgårdsarbete.
Barnen informerades självklart om Farsdag och skickade små kära hälsningar.

Lycklig pappa på semester
Det dök upp en ny liten granne under tiden vi arbetade med ogräs,  ansade olivträd och klippte blåregn.

Den här lilla damen dök fram från källaren
Den nya lilla grannen som flyttat in hos de som bor bredvid oss är hur go som helst. Myser hos oss i trädgården och spinner när den blir klappad. En bättre farsdags gåva kunde mannen inte fått. Nu blir det inköp av  kattgodis. Jaja, jag vet att man inte ska mata andras katter, men den bor ju ändå i samma trädgård och det kan väl inte skada med lite extra omsorg.

Nästan alla köksluckor är på plats och det blev jättefint. En lucka saknas och den ger lite huvudbry och mannen har pannan i djupa veck. Luckan ska sitta på ett platsbyggt högskåp och kräver gångjärn av annan modell. Han fixar det säkert till slut. Han brukar kunna klura ut det mesta, gammal scout som han är.

Månssons måleri gjorde ett bra jobb
Stolarna blev till belåtenhet
Stolarna blev fina i köket, men nu fattas det 2. Det blir till att skapa ett nytt projekt och göra om de andra gamla Öglan stolarna. Lampan som jag beställt till köket anlände inte i tid innan avfärd och lär inte dyka upp i vårt franska kök förrän till hösten. Firman där jag beställt lampan meddelade att den ska tillverkas först och leverans lär ske i slutet av juli. Haha, min vanliga tur!
I dag blir det mat inköp och förhoppningsvis inköp av lite blommor till trädgården. Krukorna gapar tomma, men det gillar den lilla katten som hoppar in och ur krukorna på jakt efter allt som rör sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar