söndag 5 juli 2015

En varm dag och en bonne fête

Aix var väldigt varmt, men jag tyckte ändå vi klarade det ganska bra. Hjärnan blev lite mosig av att temperaturen visade + 38 grader och vi kom inte i håg om det var något speciellt som vi tänkt inhandla. Lite frukt och några goda oliver åkte ner i korgen, men annars blev det inga större inköp. Vi strosade runt i sakta mak och försökte hitta någonstans att äta och samtidigt skugga och gärna även en svag bris. Inte helt lätt. Det var fler än vi som var ute efter plats med skugga och god mat.

Naturlig kylning av rosévinet
Varför går alla till vänster? skugga!
Det slutade med att vi åt lunch på vårt vanliga ställe, Darius. Både gott, skuggigt och lite vind. När vi kom tillbaka till parkeringsgaraget för att hämta bilen tyckte vi att det kändes svalt. Mätaren i bilen visade 31 grader och då förstod vi hur hett det egentligen var inne i stan.

På vägen hem passerade vi dessa fantastiska solrosfält. Vackert!


Väl hemma var det dags att förbereda sig för kvällens stora begivenhet. Årets byfest.
fördrink
När solen sjunker ner bakom Luberonbergen då serveras äntligen maten.

Efter maten är det dags för underhållning
Tveksamt vad detta ska föreställa, men det ser ut som en överförfriskad Moulin Rouge dam som strandat på scenen.



Fransmännen bjöds på lite äkta svensk allsång
En trevlig fest med god mat och dans under stjärnorna till långt in på småtimmarna.

Här dansar alla unga som gamla, huller om buller.
I dag har det varit lugna gatan i byn. Såg inte en människa under min morgonrunda. 2 katter var de ända jag pratade med. Vi har tillbringat dagen vid floden. Svalkande och avkopplande. Byn är fortfarande i dvala. Alla fransmän är på årets bouletävling, men om jag tror rätt har en del ganska ont i huvudet i dag. Vinet flödade i kvällsvärmen medan discomusiken dunkade.

1 kommentar:

  1. Hej Karin! Det låter härligt med era dagar vid floden, Aix-besök och byfest. När vi hyrde Gite i St Antonin du Var för några år sen var vi med på byfesten kring midsommar. Härligt när alla åldrar umgås, det ser man inte lika ofta här hemma! Hoppas ni får flera sköna dagar-roligt att följa er i "vårt" kära Provence! Boel

    SvaraRadera