tisdag 7 juli 2015

Jakten på kakel

Fick kostnadsförslaget till renovering av trappan i morse och vi bestämde oss för att åka och fixa kakel som överenskommelsen är med byggmästaren. Vi ska inhandla kakel till trappan och trodde att det skulle vara enkelt, men inte i en ända affär fanns det sådant kakel som vi vill ha. De såg ut som stora frågetecken i byggaffärerna.
Det är inga konstiga plattor utan helt normala oglaserade terrakotta plattor. Eftersom vi trodde att detta uppdrag skulle bli lätt som en plätt frågade vi inte byggmästaren var vi skulle åka utan trodde vi visste, men icke en terrakotta platta så långt ögat nådde.

oglaserade terrakotta plattor? va nä det vet vi inte var man kan hitta!
Inte en helt enkel uppgift att leta kakel i 37 gradig värme. Efter 5 byggaffären gav vi upp och fikade inomhus istället. PÅ vägen tillbaka från Manosque stannade vi till på Lóccitane och inhandlade duschcreme och det var vad vi kom hem med efter en utfärd på flera timmar.

I går kväll gjorde jag amerikanskan uppmärksam på att det växer mossa på en bit av hennes hus och helt plötsligt var vi i gång med att tvätta och skura fasaden med au javel. Ja, det är sådant som händer här i byn. Ut och skura huset när temperaturen blivit behaglig på kvällen. Fransmännen rister nog fortfarande på huvudet och undrar vad de tokiga turisterna ägnar sig åt.

ordentliga turister som skurar huset, utanpå!
Jag hann en runda till tippen i morse efter promenad och lämnade av en del nostalgi.

När använde vi detta senast?
Tippengubben blir glad varje gång vi kommer. Han tjänar en extra hacka på loppis.
En del saker har vi haft med oss från Sverige, släpat genom hela europa och nu blir de en del av tippengubbens loppis och en extrainkomst för honom. Han jublar säkert varje gång de tosiga turisterna städar sina sommarhus.

Nästa vecka är det dags för oss att åka en runda förbi Italien och hälsa på systern med familj. Vi har läst väderleken för nästa vecka och jag tror mamma som också ska besöka Italien bör ta med sig någon slags isdräkt. Det kommer att bli fortsatt hett.

Ni som önskar får här en bild på de underhållande kineserna som fotograferade. Ni får stå ut med att jag är med på halva bilderna, men det var inte lätt att försöka fotografera. Det fick bli en slags selfie.

Kineser som springer i cirklar för att bli fotograferade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar