söndag 19 juli 2015

Öl med vänner och sedan outlet i Metzingen

Vi lämnade släkten och Italien och tog sikte på Bad Urach i Tyskland. Lite strul blev det dock på morgonen innan avfärd när mannen upptäckte att ett av däcken såg plattare ut än de andra tre. Det blev en snabb runda ner i byn för att kolla luften i däcket och samtidigt köpa frukostbröd. Innan någon av de andra vaknat hade jag simmat i poolen, varit på macken i byn och handlat bröd.


En skruv i däcket
Vi åt en mysig frukost med björnbär plockade i trädgården och nyinköpt bröd. På brödet låg rallarkorv som mamma tagit med sig från Sverige. Mmmm.
Svågern letade däckfirmor på nätet och hittade några stycken som vi skulle passera på vägen ut mot motorvägen.

Snabbt och lätt fixat


 Första däckfirman på listan fixade däcket på 10 minuter och det höll hela vägen hem till Skåne.

Vi tog vägen över Comosjön, upp till Schweiz och en liten snutt inom Österrike och sedan in i Tyskland. Vi anlände Bad Urach tidig kväll och hann med öl och vin med vänner innan det var dags för byte av kläder och middag.

Öl med lock
  Skål för födelsedagsbarnet!

Inte franska köket direkt, Schnitzel med pommes
Hur mätt kan man bli? Det var väldigt gott, men helt omöjligt att äta upp. Tack för en god middag.
Vi bodde fantastiskt fint på hotell Graf Eberhardt.

Prisvärt hotell i vacker miljö. Rekommenderas

Fina stora rum med egen balkong i en vacker miljö. Här finns hur mycket aktiviteter som helst men vårt mål var outlet i Metzingen. Vi lade upp planen för besöket och målet var att vara där innan de öppnar.

Här hänger vi på låset på BOSS outletaffär
Boss var absolut den bästa affären på hela området och också den som startade hela outleten från början med fabriksförsäljning och kontantbetalning i fabriken.

Området var imponerande och värt ett besök även om priserna är väldigt mycket högre än de amerikanska outlets.

kryllade av folk på Ralph Laurent.


Japanerna handlade extremt mycket även på Michael Kors
Äntligen! leberkäse till lunch. Mums!
vi fick begränsa vår tid på outleten för att sedan köra vidare och hemåt. att passera Stuttgart var ett äventyr i sig och köer överallt. vi tråcklade oss förbi staden och satte fart mot Wurzburg. Jag äntrade ratten och tog sikte på Kassel. De backarna är som at köra radiobil på Tivoli. Hej vad det går i kurvorna uppför och nedför. Allt flöt bra ända tills vi såg hotellet vid Puttgarden. STOPP! Ojojo här blev vi kvar i 3 timmar.

Kö innan färjeläget. Hotellet syns i mitten av bilden.

Tröttsamt och irriterande. Ingen ordning och High Chaparal. Ett tips till Scandlines är att ha folk ute bland bilarna tidigt i kön och informera om hur och var alla ska köra när de kommer fram. Har ni bizz?, ska ni betala med kort? kontanter? hur lång är väntetiden? Absolut nada info.

Det blev en currywurst till middag på båten. Ingen önskemeny vid midnatt, men funkar för överlevnad. Hemma på gudan vid 4-tiden till kattens förtjusning. Lite kel, mat och sedan ut på äventyr.

jag är så glad att ni är hemma igen och myser med mig

Sov gott tills katten ville in igen och kela vidare.
Nu är jag laddad för morgondagen. Det blir cykel till tågstationen med min nya cykelväska från outlet. Dags att sova och ta en vit vecka.

grillkväll i Viken
Nu blir det kanske inte så mycket blogg på ett tag. Vi får se vad som händer med bygget om det finns något att rapportera, men annars ses vi igen när tillfälle ges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar