måndag 13 juli 2015

oväntat möte

Vi for i väg till Forcalqueire för att besöka deras marknad. Det är en trevlig marknad som jag gärna rekommenderar. Stor och med mycket roliga och annorlunda saker att välja på.

Vad är detta som amerikanskan funderar på att köpa?
Detta är ett städverktyg som når högst upp på bjälkarna. Dit upp man aldrig når där damm och spindelväv samlas. Jodå, hon slog till.

Det var väldigt varmt och svårt att hitta något ledigt fikabord i Forcalquerie. Det fick bli grannbyn och en café crème med en bit paj. Vi var väldigt törstiga, varma och hungriga. Efter fikat for vi hemåt och diskussionen i bilen bestod av ROT och RUT avdrag och hur de kommer att förändras efter nyår. Döm om vår förvåning när vi stiger in i Carrefour i Vinon du Verdon och tar rygg på Sveriges finansminister.

på språng med telefonen i högsta hugg..

Här löser vi några ekonomiproblem bland rouqfort ostarna.
Här diskuteras det Danmark, Storbrittanien och EU bland aprikoser, nektariner och salladshuvud.
Kanske skulle vi tagit upp frågan med de sänkta ROT avdragen efter nyår, men vi avstod. Man blir lite ofokuserad när finansminister dyker upp i mataffären ute på franska vischan. Hon har väl rätt till en någorlunda anonym semestervistelse med sin familj. Vi var garanterat de enda i affären som kände igen henne. Nu undrar vi givetvis var hon njuter av sitt rosévin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar