torsdag 9 juli 2015

Lugna puckar

I dag blir det inte mycket aktivitet även om det under ett tag var ombytta roller. Jag i solstolen med näsan i boken medan mannen var på vinden och botaniserade. Hittade gamla kakelplatter, 6-kantiga tometter som behövs för att laga vårt golv i vardagsrummet. De måste ha legat där väldigt länge minst 30 - 40 år. Original från Salernes.

Plockat lavendel och bytt ut gammalt luktegott mot nytt. Lite småpyssel.

påfyllnad
Under mitt pysslande var jag påhejad av grannens lilla kattunge.

fullt ös på kattungen
En god fika fanns det också tid för på förmiddagen. Mannen tog bilen och körde till Rians för att inhandla några nybakade frasiga croissanter.

såååå gott, men ack så förrädiska för figuren.
I morgon är det dags att träffa byggmästaren och gå igenom kostnadsförslaget för trappan. En del frågetecken finns att räta ut och det största är när han tänker utföra arbetet. Vi vill inte plocka undan och täcka över allt i onödan. Det är tillräckligt jobbigt som det är med allt som ska flyttas och plastas in och man vill inte råka utför att komma tillbaka i oktober och inget jobb är utfört. Har även överfört pengar till vårt franska konto. 30% av den totala kostnaden ska betalas vid påskrift. Stort hål i besparingarna!
Vädret är jätteskönt i dag och natten har nästan varit sval.  Det blir solstol och bok under parasollen i trädgården under resten av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar