måndag 6 juli 2015

Städat och fejat

Undrar var all energi kom i från, men efter promenad med en av de andra svenskorna stod städning på schemat. Inte ens någon idé att ta av sig sina träningskläder utan det var bara att greppa dammsugaren, fylla tvättmaskinen och starta operation rengöring.

i städtagen
Mannen var inte sen med att hänga på och snart plockade han fram sin egenhändigt inhandlade mirakel golvmopp och skurade så det stod härliga till.
I dag har vi inte haft några speciella planer och vi tog det lugnt och åt frukost i trädgården. Skönt ibland att bara låta det som sker ske. Städa, plocka, kasta och fixa. När vi var nöjda med vår städinsats åkte vi i väg till St. Maximin för att handla. Först fikade vi. Hittade ett träd till bilen för att låta den stå i skuggan. Det är hela tiden en jakt på skugga. Både för bilen och oss. Vi promenerade 500m in till centrum och det var med nöd och näppe som man fixade detta. Nästan svårt att andas i denna febertempererade stad. Ingen risk kaffet svalnar.
Vi inhandlade det vi skrivit på lappen och lite annat som vi kanske behöver hemma i Sverige. Jag fick stå kvar med varorna inne i affären medan mannen hämtade bilen från vår skuggiga parkeringsplats. Tur vi köpte en kylbox att koppla till bilen. När jag satte mig i bilen stod mätaren på 41 grader. Undrar vilken temperatur det varit om den stått i solen. Utan kylväska vid inköp fungerar det inta att handla när temperaturen är så hög. Det hade inte varit bra för revbensspjäll, choklad mousse och lax. Hemåt över bergen svalnar det av något och i byn får vi nöja oss med bara 36. Vi kanske kan äta när solen gått ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar