lördag 4 juli 2015

Man blir ödmjuk

På min morgonrunda mötte jag detta ståtliga djur och man blir ödmjuk när man får förmånen att träffa en sådan skönhet på sin promenad.

Mitt framför ögonen, ett rådjur.
Vi åkte och badade ännu en gång i går. Jag tog bilen och mannen tog cykeln. Skönt att kunna svalka sig i floden. Det är fortfarande näst intill olidligt varmt.

Mannen anländer efter 2 timmars cykling
Det är ett bra ställe att bada, läsa och slappa på och vi spred ut våra saker och markerade revir tidigt för att få träden och skuggan för oss själv. Vi gillar att åka till badet tidigt på förmiddagen och det gör alla utom fransmännen. När fransmännen invaderar badplatsen vid 3-tiden är det bara att packa ihop och åka hem. Då anländer de med full packning. De är kylväskor, badankor, vilstolar och tusen andra saker.

Kvällen tillbringade vi hos Madame. Amerikanskan anlände och det blev gemensamt intag av pizza.

Pizza, champagne och rosévin
Mitt i maten kom vinleverans från slottet. Kartong efter kartong bars in i köket hos Madame. Svettigt jobb i värmen.





Därefter är det en strid ström av beställare som ska hämta och betala sitt vin. 40 euro för en kartong, prutat och klart. Madame är inte bara uthyrare av bostäder, byggorganisatör utan även vinleverantör!

Kvällens underhållning var dansuppvisning av byns och de omkringliggande byarnas kvinnor och barn. Allt som de tränat på under vårens danskurs ska visas på denna uppvisning. Här dansar alla från minsta barn till mogna kvinnor. Fascinerande att beskåda.


Kvällen var fortfarande varm när det var tid att sova och inte den minsta lilla vindpust för svalka. Det har varit en varm och svettig natt och ingen pratar om något utan att nämna ordet chaleur.
I dag tar vi en tur till Aix, vet inte om det är det klokaste valet med tanke på temperaturen, men det får bli som det blir. I kväll väntar årets stora begivenhet. Byns sommarfest. 190 personer är anmälda till mat och underhållning utomhus på byns piazza. Det brukar bli livat värre. I år blir det oxgryta och lättklädda damer i fjädrar som underhållning. Det blir rapport i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar