torsdag 23 juni 2011

Ett stilla regn



Morgonen började med att ett stilla sommar regn föll över byn. Här regnar det rakt ner och inte som hemma, från sidan. Det var inget kraftigt eller långvarigt regn. Jag blev inte särskilt blöt under min morgonrunda. Efter frukost så for vi i väg till IKEA igen för att inhandla bäddsoffan. Det blev en Ektorp med vit enkel klädsel. Möbler ska som alltid när det gäller IKEA hämtas ut på ett annat ställe än i själva varuhuset. Det tog sin lilla tid innan våra varor kom rullande på vagnen. En halvtimmes väntan. När vår vagn väl kom så blev våra ögon stora som tefat, hur stora var paketen? Det var 5 paket med delar och hur skulle vi få in detta i vår citroën? Vi fick öppna de flesta av paketen och på så vis tog allt lite mindre plats. Madrassen fick vi trycka in på sidan mellan fönstret och soffbotten. Det var precis att vi klarade att slippa hyra en bil från IKEA och köra ett extra varv till Toulon. Väl hemma och alla delarna på plats i caven var det dags för mannen att montera. Själv gick jag upp på vinden och började städa och organisera om. Efter en timme gick jag tillbaka till källaren för att komma i lagom tid för att trä på klädseln. Soffan blev jättefin.
En hel dag till inköp av en bäddsofffa. Puh! Tur regnet slutade och solen tog vid och med den en 30-gradig värme. I dag blir det rester från gårdagens middag och kanske ett glas rosé i den nya soffan.
Glad midsommar på er alla hemma i Viken, här finns ingen midsommar känsla så vi hoppar över denna av alla svenskaste helger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar