söndag 8 juli 2018

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss

Nä, det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss med Sverige mot Frankrike i final nästa söndag. Nu hoppas vi på Frankrike i stället.

Det är bara att plocka ner svenska flaggan
I går körde vi runt och letade parasoll utan resultat. Hur svårt kan det vara att hitta en diskret lämplig parasoll? - Jättelätt om man vill ha en chockrosa eller limegrön. Fransmännen älskar den färgkombinationen på allt som hör till trädgård och uteliv. Dynor, solstolar och krukor. Allt finns i dessa 2 färger. Vi vill ha en beige eller ecru parasoll och dessutom måste diametern passa i parasollfoten. Letandet tog flera timmar och alla tänkbara affärer besöktes i Manosque utan att vi hittade något lämpligt. Det är varmt och tröttande att leta efter saker som man behöver.
I dag när vi skulle köra och bada tog vi vägen om Intermache i Barjols och vips hittade vi en jättefin parasoll. I bland är det onödigt att köra runt och leta när saker finns nästgårds.

Grillning hos Madame
I går kväll bjöd vi Madame och amerikanskan på grillspett. Madame hade gjort god ratatouille som vi åt till och allt skjöldes ner med svalt rosévin. Till förrätt åt vi matjesill, kokt potatis, substitut för gräddfil och gräslök. Smakade gott i värmen. Ingen av damerna är bortskämda med matjesill så förrätten uppskattades.

Uppskattad förrätt
Ju längre kvällen led ju fler gäster blev det omkring bordet. Trevligt sällskap och gott vin. Kvällen var härlig och utsikten från Madames terass är vacker.

Vackert
Middagsplaner på gång
Det har varit en varm dag i dag och nu väntar dusch och sedan blir det pyttipanna. Rester från grillspetten. En riktig söndagsmiddag dock utan rödbetor.
Laddar redan för morgonpromenad i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar