lördag 14 juli 2018

Yngsta dottern på plats

Efter att tillbringat dagen i ett varmt Aix en Provence åkte vi för att hämta dottern i ett ännu varmare Marseille.

Härligt Bistroliv i Aix en Provence

Varmt på flygplatsen
Vi ägnade 2, 5 h för att ta oss hem från flygplatsen och kom hem lagom att vi hann till kvällens rockföreställning på Bistron. Det var kö hela vägen mellan Marseille och Aix en Provence, vilket vi absolut inte hade räknat med.

Dottern på plats i byn och på väg till kvällens middag med musik
Det är roligt med Bistrons fredagsmusik. Olika mat och olika musik under de flesta fredagar i juli. Ganska fantastiskt i denna lilla by och något man bör delta i för att det ska finnas kvar.

I väntan på dryck och mat
fläskgryta med polenta
Maten såg något skum ut men smakade bättre än det såg ut. Jag tyckte det smakade kryddpeppar om grytan, men det används vanligtvis inte i Frankrike så ingen trodde på mig. Jag hade rätt! Kocken hade fått kryddpeppar av Madame.
Musiken var väldigt rockig och kanske inte min favorit musik men "gubbarna" var duktiga, ett gäng pensionärer som ägnar sig åt att spela rock på ålderns höst.

Åldrande män i rockbandet


Det blev inte riktigt så god sömn som man kan önska under natten. Bandet spelade länge och när de slutat kunde man höra efterfesten till sent. Dessutom var det jädrans varmt i sovrummet. Dottern fick vår nyinköpta lilla fläkt som var tänkt till badrummet men fungerade lika bra vid barnens gamla våningssäng.

I dag skippade vi 14 juli firandet och åkte och badade i stället. Det blev både bad i sjön och snarkningar under trädet och där i mellan hann jag med några sidor i Camilla Grebes deckare Husdjuret. Bra bok.

14 juli
I morgon är det forbollsfinal med allt vad det innebär. Vi har letat attiraljer men allt är slut. Det finns inga tröjor, flaggor eller peruker att få tag på. Vi får vifta med vår lilla tandpetare med fransk flagga.
Nu väntar middag i trädgården. Grillspett i dag igen, hu vad jobbigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar