torsdag 19 juli 2018

Tempot har skruvats upp

Sedan dottern och hennes kompis anlände har tempot skruvats upp rejält. Det är den ena utfärden efter den andra och vi far runt som skållade troll.
Det är marknad, bad i Verdon, bad i Medelhavet, trampebåt i Verdonklyftan och flera andra saker.

Vi besöker franska turistmål i ett rasande tempo


Schemat planeras flera dagar framåt och vi har ledigt fram till 10 varje förmiddag sen går "bussen" mot nya äventyr. Det är lagom att man hinner med morgonpromenad, starta tvättmaskinen och utfodra alla med frukost inklusive katten.

Olivlunden i morgonsol


I dag har det varit Cassis, vilket var en varm upplevelse, men Medelhavet gav härlig svalka. Det är mycket folk på dessa turistorter för tillfället men Cassis vill ingen missa att visa sina besökare från Sverige.

Cassis alltid lika härligt


I går var det bad i Verdonfloden och som vanligt bjöd denna badplats på intressanta människor och händelser. Svårt att fokusera på läsandet när det finns så mycket människor att studera. Konstigt nog så är det samma människor som är på samma plats på stranden dag efter dag som vi varit där. Det är familjen med tre flickor, det är det äldre paret med sina stolar och sitt bord och paret där frun är sjukt mager men jättebrun.
Denna gången dök nya människor upp med sitt skuggande tält, swish så var det uppfält! och de placerade sig nästan på våra saker. Ett yngre tyskt par som gillade att ta rygg på oss.
Placerade mitt i bland våra saker.


I kväll blir det Bistrobesök och förbeställd paella. Det brukar bli gott och trevligt.

Kvällens middag
Härlig bild på en nöjd dotter


Alltid mysigt att äta på Bistron som har en fantastisk utsikt över dalen med den vackraste av vackraste solnedgångar.

Solnedgång över dalen. Utsikt från kvällens besök på Bistron


Snart är veckan till ända och i helgen blir det pizzafest uppe på slottsgården. Ett bra avslut på semestern. Mannen får upp i ottan efter festen och köra dottern med kompis till flygplatsen. Halv fem måste de köra. Därefter återstår för oss att städa och packa ihop huset för denna gång.


Ni förstår att uppdatera bloggen är inte överst på " att göra listan", men jag gör mitt bästa föra att göra alla nöjda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar