torsdag 12 juli 2018

Lugnt och skönt

Dagen efter fotbollsvinsten händer inte mycket förutom att fransmännen redan tror att de är världsmästare! Vi åkte till floden efter frukost och morgonpromenad.

Dags för lite vacker natur.
Ängsblommor
Lungt och skönt vid floden. Kall risotto och en ny bra bok
Vi gjorde inte många knop vid floden. Låg under träden och läste bok och kollade på folk i mellanåt. Som vanligt dök roliga familjen fransman upp. De släpade med sig ett stort vadderat täcke, en innerkudde och ett överkast till en dubbelsäng. Dessutom hade de med sig en torkställning i delar. Jag var övertygad om att de bodde i någon lägenhet med ont om plats och skulle torka tvätten vid stranden. Mannen hade helt andra idéer. Eftersom det tidvis blåste ganska rejält var det inte lätt att få delarna till torkställningen att stå upp samtidigt som överkastet skulle fästas med tvättklämmor. Fransmannen sprang fram och tillbaka och hämtade stenar den ena större än den andra. Till slut fick han allt att stå upp och det var då jag förstod att mannen hade rätt. Det skulle bli ett skydd för solen, överkastet över torkställningen och täcket och kudden under. Inget bra bygge. Vinden välte allt!
Hans fru var inte ett dugg intresserad. Hon fällde upp sin solstol och satte sig där medan fransmannen konstruerade sitt bygge.


Innovatin konstruktion på gång
På kvällen bjöds det på god middag med vacker utsikt hos amerikanskan
Nu är det dags för lunch och sedan ska vi fixa och förbereda för kvällens grillning.
I morgon kommer vår yngsta dotter på besök. Vad vi längtar efter henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar