måndag 16 juli 2018

Regnet vräker ner

Vår badutflykt till Cassis blev något annorlunda än vanligt. Det var absolut solfritt och vi ägnade oss åt att fika och flanera runt istället. När hotfulla mörka moln började närma sig bestämde vi oss för att ta oss till bilen och lämna Cassis.

Hotfulla moln och blixt och dunder
Cassis är ju en trevlig ort även utan möjlighet till bad och sol. Det är mysigt att fika och flanera. Vi tog oss upp till Aubange och Decathlon för lite shopping. Inne på Decathlon hördes ett oroande trummande på taket och muller från åskan. När vi skulle ut från affären hade regnet börjat men det var inte värre än att vi tog oss till bilen för att lämna våra inköp och därefter vidare till mataffären. Dumt nog tog vi inte bilen med oss utan traskade över parkeringen i regnet. Jag med en påse över huvudet.
Efter att vi handlat mat och skulle ut till bilen var det helt omöjligt. Mannen sprang ut för att försöka hämta bilen, men vi kvinnor kunde omöjligt ta oss till bilen på parkeringen. Vi fick ta oss till en annan utgång och mannen fick köra runt shoppingcentret för att hämta upp oss.

Blött!
Regnet vräker ner
Det fullkomligt vräkte ner vatten från himlen och det var stundtals svårt att köra på vägen. Alla körde med varningsblinkers på eftersom det inte gick att se. Riktigt läskigt.
Väl hemma i byn avtog regnet men temperaturen sjönk och det känns friskt och lite kyligt. Grillning och äta utomhus i kväll är inte att tänka på. Det kommer att bli fisk i ugnen, klyftpotatis och mat med tända ljus inomhus. Katten var väldigt lycklig att vi kom hem igen och kom som en raket därefter har hon legat inne i köket på stolen och sovit i flera timmar.
Det är första gången denna semestern som vi inte kan sitta i trädgården och äta, men det gör inte så mycket. Det blir mysigt att äta i köket i kväll.
I morgon blir det en tur till flygplatsen i Marseille igen för att hämta dotterns väninna. Vi får hoppas det vanliga Provencevädret är tillbaka men temperaturen får gärna hålla sig under 30.
Ett regnigt Provence är inte det vi tänkt bjuda på när vi får gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar