måndag 9 juli 2018

En dag utan planer

En dag utan planer det är då jag kör i gång operation städning. Jag startar högst upp på vinden med att putsa fönster. Det har vi nog inte gjort sedan vi fick nytt fönster 2012. Det är ju inget ställe vi använder oss av, men utifrån ser det ut som vilket fönster som helst medan insidan är oinredd vind. Vid denna tidpunkt tog fönsterputset slut så det blev inte fler fönster putsade och istället gick jag i gång med sopkvast och rengjorde trappan ner från vinden. Efter sopkvast blev det dammsugarens tur och efter detta blev mannen aktiverd till att skura trappan.
Nu till nästa våning och dammsugning, men efter sovrum och vardagsrum stannade dammsugaren och totalvägrade att starta. Tömde påsen, tvättade filter men fortfarande DÖD. Ingen mer städning i dag. Det är en dammsugare inköpt i Sverige förra året och borde hålla längre. Nu låter jag den vila till i morgon så ska vi se om det går att få fart på den igen.
Vad ska gå i sönder i morgon? Kylskåpet?
Det blev morgonpromenad om än i lugnare tempo än vanligt. Jag var uppe 07, på med joggingskor och i väg nerför backen mot olivlunden. Svalt och skönt, 25 grader!

Bördigt runt olivträden
Nu blir det lite matfokus, ovanligt!


En del av dagens lunch, tomat och mozzarella med färsk basilika, olivolja, vinäger och salt.




I dag saknades fikabröd och då får man improvisera. Vaniljglass med jorgubbe och körsbär

En av kvällarnas efterätt, mousse au chocolat gjord på mörk choklad med lite frukt
Jag måste bara visa en bild från gårdagens besök vid floden. Detta par på bilden kom i sin gamla bil. Frun tittade ut en någorlund slät plätt och stod och passade plätten medan den gamle mannen baxade ut stolar, kylväska och lite annat. Damen placerade sig snabbt i den stol som fälldes upp först och sedan var det mannens tur att få vila i sin stol. Sen satt de där i flera timmar och bara njöt.

Kärt gammalt par. Fast mannen fick slita hårt för att få vila i sin stol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar