fredag 24 juli 2020

Ett kort inlägg

I dag blir det ett kort inlägg eftersom inte mycket hänt. Det roligaste som hände i dag var när polisen förflyttade alla med hund vid badet till den del som är godkänd som hundbad. Då blev Fru Fritz lite skadeglad - haha där fick ni för att ni tycker att ni står över regler som är till för att följas för allas trevnad. Det som var lite snopet var att nästan alla de som hade hund med sig i dag vid badet var tyskar och som alla vet så följer de flesta tyskar regler om de bara vet att de finns. De lommade snällt i väg utan tjafs. Synd bara att inte den franska familjen från i måndags var på plats med sin bajsande hund.

Alla med hund! marsch i väg!
Innan polisen var på plats hann jag testa mitt hundlarm på en lös hund i närheten och det funkade. Hunden stannade, blev helt stilla och vände tillbaka till sin familj. Perfekt!

Det var väldigt behagligt i dag vid sjön, lite folk och en vind som sänkte temperaturen. Vi var tidigt på plats i alla fall med franska mått. Fransmännen brukar dyka upp långt efter lunchtid och när vi åker hem dyker det upp som mest. Jag ägnade dagen under solen som strilade genom grenverket på träden åt att läsa Wahlbergs deckare om strategen inom Region Skåne som blivit mördad i sin sommarstuga. Den är trivsam och lättläst.

Lugnt! en ankfamilj som simmade runt och tiggde bröd.
 Det är väldigt vackert här uppe vid Verdonfloden, fält, berg och vatten.



I dag är det ju fredag och halva tiden av vår vistelse här har gått. Dags att gå och blanda en Aperol och bjuda mannen på. Fira eller? Jag vet inte, men 2 veckor är alldeles för kort. Dock bättre än inget i dessa tider.

3 kommentarer:

  1. Så härligt det ser ut! Var längs Verdon hittar ni denna badplats?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Boel
      Mellan orterna Artignosc och Saint Laurent du Verdon rinner en del av floden. Vid bron mellan dessa byar finns en väg som leder till en camping. Innan campingen når man badplatsen.

      Radera
  2. Tack Karin, det blir kanske tillfälle att ta ett dopp! Vi är i Sverige efter 8 v karantän. Skönt med lite frihet!

    SvaraRadera