söndag 26 juli 2020

Söndag

Från morgonrundan.

I dag, söndag hade vi bestämt oss för att göra lite vininköp. Man kan så här i efterhand undra hur vi tänkte, men vi for i väg glada i hågen efter en frukost i trädgården. Jo, det stämmer nu har jag lyckats 2 gånger med bedriften att få mannen att gilla frukost utomhus. Trist att det inte blir fler söndagar under denna vistelse.
Dukat under blåregnet

Nu tillbaka till vår tur för vininköp. Vi hade planer på inköp av rosévin från St. Hilaire, men med franskt tänk hade vi ju kunnat räkna ut att det var stängt. Inget rosévin blev inköpt.
Vi for vidare till Hyper U, på med masken och in i affären för att botanisera i vinavdelningen. Här blev det en del inköp av rödvin istället. Alltid något, men varken flytande tvål eller mannens hudkräm som är ett stående inköp fanns. Hela affären är ju upp och ner på grund av ombyggnad och inget fanns där det brukar finnas. Rörigt värre.
När vi ändå var på gång så for vi vidare till Intermarché och på med masken igen för att leta efter ett speciellt rödvin som vi drack till gårdagens goda grillspett.

Absolut värt 9.80 per flaska. Så ni som har ett Intermarché i närheten, ut och leta!
Det är ett vin från 2016 som kommer från Chateau Arnaud, vingård utanför Lourges. En vingård som vi besökt många gånger tidigare för inköp och som då ägdes av en svensk. Därefter har vi både saknat vinet och den trevliga etikett som pryder flaskan. Vi hade tidigare i veckan hittat en flaska på Intermarché i Barjols och var nu ute efter fler. Ett jättegott vin som tyvärr inte är lätt att hitta. Vi letade i varje hylla utan resultat, men så helt plötsligt vänder jag mig om och där över kyldisken finns massor av viner som förmodligen är utgående och en del på "REA". Där står EN flaska.

Fyndhörnan!

Nu hade vi fått blodad tand och for vidare mot Barjols och Intermarché, även denna gång utan eftertanke. Klockan var långt efter lunch och såklart var det stängt när vi äntligen kom fram. Vi får anledning att ta en ny runda förbi Intermarché i Barjols för att inhandla detta eftertraktade vin. Om inte annat nästa gång vi far för att bada i Verdonfloden då vi passerar affären. Vi hade som mål att få ihop 6 flaskor till oss och 6 flaskor till Halmstadparet. Lyckas vi inte bättre får vi nog alla 4 dela på detta fynd, 1 flaska!
Efter att vi avnjutit goda grillspett i gårkväll delade vi på en chokladmousse med färska bigarråer. Hur gott kan det bli?


Vår söndagsmiddag i dag kommer att bestå av rester, men till det blir det sallad med färsk melon, goda tomater och som kronan på verket slinker det nog ner lite chokladmousse på slutet. Inte att förglömma så ska det bli en god förrätt med grillat bröd fyllt med tomat, basilika och olivolja, Bruschetta. - Inte går det någon nöd på oss inte.
Efter hemkomst efter vår lilla utfärd runt byarna fick vi något ryck efter lunch och började skura trasmatta och dörrmatta.

Förstår inte varför jag tänker på Siw Malmkvist bara för att jag skurar en matta, men så är det. Skura, skura!

Det slutade med allmän städning med skurning och fönsterputsning. Här är det så enkelt att skura en trasmatta, fram med slangen, skurborste och lite tvättmedel. Skura och hänga upp. Torr på några timmar och färdig att lägga tillbaka på det nytorkade stengolvet. Efter skurning blev det bok under parasollet. Jag är färdig med Karin Wahlbergs bok de drabbade och har nu börjat på boken om Flanagan's som är skriven av Åsa Hellberg. Den känns små trevlig.
Dags att ansluta till mannen i trädgården och i kväll blir det ingen drink utan ett glas Prosecco till Bruchettan blir perfekt. Väldigt italienskt i Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar