torsdag 23 maj 2024

En dag då vi inte skulle göra någonting

 Hahaha...vi har bara hållit på från det vi vaknade tills nu när det börjar bli middagstid och äntligen en kväll då vi kan både grilla och äta ute. Kände mig helt bombad när jag vaknade strax efter åtta i morse. Det hör inte till vanligheterna att jag sover så länge. Gav mig ut på promenad i ett regnvått St. Martin, men det var uppfriskande och behövligt.

Det är svårt att se sig mätt på naturen just nu

Väl tillbaka blev det frukost senare än vanligt, men nu har vi bara oss själv att ta hänsyn till. Fick någon slags energikick och satte i gång med städning från toppen av huset till botten. Städade om hela gästvåningen eftersom jag nog hade fuskat lite i går. 
Tog en paus och åkte till Rians för att tvätta trasmattor. Det känns så bra att fortfarande kunna använda min farmors hemvävda mattor. Min farmor dog 1991, 89 år gammal och mattorna vävde hon långt innan dess. Nytvättade luktar det fantastiskt gott och känns så skönt att sätta fötterna på. 
Mannen liksom jag uppskattar de franska tvätterierna. Här stoppar man lätt in mattor av alla de slag.

Hemma fick mattorna hänga på tork i solen. Härligt att sätta fötterna på solvarma trasmattor som luktar fransk tvätt ( massor av parfym) 

Medan mattorna torkar fortsätter städningen. 

Köket

Gästvåningen

Ett tag trodde nog mannen jag "tappat det". Jag bara gick i gång i ullstrumporna, dammsög, våttorkade, putsade, tvättade och kastade ut grejor som förpassades vidare. De franska damerna under trädet i byn fick ett bord. De blev så lyckliga att de applåderade. Andra saker hamnade på tippen dit vi också åkte och lämnade en bäddmadrass och lite annat smått och gott.

Sen planterade jag mina sista 2 pelargoner och mannen fixade grus i vår nya rabatt. Blev jättefint. Han är händig när han vill.

Jättefint, med täckduk och grus.

Sedan fick han någon slags energikick och startade ett nytt projekt som jag inte riktigt vet hur det ska sluta. En ny rabatt på kommunens "gång". Vet dock inte om man kan kalla det en gång. Den slutar i intet och är nästan helt överväxt med ogräs.

Okej, vad händer?

Ny rabatt
I kväll är vädret på vår sida och det blir grillat i trädgården. Första gången vi kan sitta ute. Det krävs dock en tröja eller hoodie. Jag är glad att min gamla Tommy Hilfiger hoodie inköpt i Detroit 2008 fortfarande är vid liv och kan användas en sådan här kväll i Provence.
Till det grillade dricker vi rosévin i pyttesmå glas enligt mannen, men fina är de. Arvegods efter min moster. På den tiden när hon drack vin var glasen väldigt små. Kanske bra?



Välbehövlig hoodie

 
Köper ofta vin efter utseendet på flaskan. Den här var fin och smakar ok. Ingen sensation även om den var onödigt dyr. Flaskan får återvinnas som vattenflaska. I bakgrunden skymtar det pyttelilla vinglaset.

Efter en dag med hårt arbete är jag lite mör i kroppen, men i morgon fortsätter vi. Tar en magnesium brus till natten så är man som ny i morgon. Hoppas att det blir väder så att jag kan måla mitt soffbord. Jag har målat hemma med grundfärg och en runda vanlig färg, men border behöver lite mer färg för att inte se chabby chick ut. Den inredningen är väl ganska ute, eller?
Mannen diskar, dumt att störa, men vi får nog avsluta middagen med hallonbakelse inomhus. Det börjar bli lite kyligt om benen.

A bientot




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar